Híreink

 

Halasztásra kerül a XI. Nemzetközi Simándy József Énekverseny

A 2021. február 8. napjával kihirdetett veszélyhelyzettel összefüggő rendkívüli intézkedéseken ugyan enyhített a magyar kormány, de sajnos Énekversenyünk partnerintézményei nem nyithatnak ki és a nagyobb létszámú kulturális rendezvények sem engedélyezettek. Ezek alapján az áprilisra tervezett Énekverseny elhalasztására kényszerülünk. Legkorábban júniusban tudjuk lebonyolítani az Énekversenyt, amennyiben erre engedélyt kapunk. A verseny nem marad el, a versenyre beadott jelentkezések érvényesek! A verseny indulásáig minden versenyző számára elmélyült, örömteljes és szorgalmas felkészülést kívánunk!

Tovább olvasom »

Rost Andrea, világhírű szoprán a zsűriben

Nagy örömünkre szolgál, hogy új zsűritagot is köszönthetünk a XI. Nemzetközi Simándy József Énekverseny zsűrijében: Rost Andrea, Kossuth-, Prima Primissima és Liszt -díjas operaénekest.

Tovább olvasom »

Londoni koncertlehetőség

A Londoni Magyar Kulturális Központ különdíjat ajánl fel a XI. Nemzetközi Simándy József Énekverseny tehetségeinek, ami egy közös koncertlehetőség Londonban két énekes és az őket kísérő zongorista részére.

Tovább olvasom »

A XI. Nemzetközi Simándy József Énekverseny versenyzőit, a felkészítő tanárokat és a verseny iránt érdeklődőket az alábbiakról tájékoztatjuk

A minisztériummal történő egyeztetés szerint a járványhelyzet alakulása miatt a Kormány rendeletet fog kibocsátani és várhatóan két hét múlva hivatalosan is közzé tenni, amely szabályozni fogja e rendkívüli helyzetben a magyarországi kulturális események – köztük Énekversenyünk – lebonyolításának az időpontját. A versenyt továbbra is 2021. április 19-25 között tervezzük megrendezni Szegeden, de a koronavírus okozta rendkívüli intézkedések miatt előfordulhat, hogy időpont módosításra kényszerülünk. A verseny semmiképp nem marad el, de a hivatalos intézkedések előírása szerint fog megrendezésre kerülni. A versenyre beadott jelentkezések érvényesek! A kormányrendelet ismeretében azonnal tájékoztatást nyújtunk ismét minden versenyző és minden érintett számára! A verseny indulásáig minden versenyző számára elmélyült, örömteljes és szorgalmas felkészülést kívánunk!

Tovább olvasom »

Utolsó jelentkezési határidő: március 15!

Hazánk legnagyobb hagyományokkal rendelkező énekversenyét április 19-25 között tervezzük megrendezni Szegeden, de a koronavírus okozta korlátozó intézkedések miatt előfordulhat, hogy újabb időpont változtatásra kényszerülünk. Felhívjuk a figyelmet, hogy a jelentkezési határidőt nem fogjuk meghosszabbítani.

Tovább olvasom »

A magyar opera 20. százada – interjú Karczag Mártonnal, az Opera főemléktárosával

Simándy József, a verseny névadója, a 20. század egyik legnépszerűbb és legkeresettebb énekművésze volt. De milyen is volt ez a kor, melyet nevével fémjelezett? Milyen hatással voltak a háborúk az operaszínpadok működésére? Kik voltak a műfaj jeles alkotói, előadói? Mit hozott a disszidálási korszak az Operának? Karczag Mártont, az Opera Emléktárának vezetőjét kértük fel az alábbi kérdések megválaszolására.

Tovább olvasom »

„Csak a hullám ragyog, mit színe fölvet, - És mely hullám esetleg épp te vagy”

Cikksorozat Simándy Józsefről és a 20. századi magyar operajátszásról

Tovább olvasom »

Támogatóink és partnereink