Híreink

 

Temesi Mária Gregor-díjat kapott

A Szegedért Alapítvány minden évben kiosztja díjait Szeged város kiemelkedő személyiségeinek. 2022-ben a Bartók Béla Művészeti Kar Magánének Tanszékének tanszékvezetője, Temesi Mária operaénekes, énekmester, operanagykövet nyerte el a Művészeti Kuratórium Gregor József díját. Az átadó ünnepségre a Szegedi Nemzeti Színházban nagyszabású gálaműsor keretében kerül sor 2022. március 12-én. Az elnyert díjhoz ezúton is szívből gratulálunk, további jó egészséget és sikerekben gazdag munkát kívánunk! Forrás: SZTE Bartók Béla Művészeti Kar

Tovább olvasom »

Simándy-különdíjas a Müpában – interjú Papp Balázzsal

A Simándy József Nemzetközi Énekverseny zsűrijének – a helyezettek megválasztásán túl – lehetősége nyílt számos különdíjjal is jutalmazni az arra érdemes, magas szakmai szintet képviselő versenyzőket. Róluk és a díjjal járó fellépésekről adunk hírt interjúsorozatunkban – ezúttal Papp Balázzsal beszélgettünk. A fiatal tenor a II. Korcsoport II. helyezését érte el, emellett pedig több különdíjat is nyert. 2021. november 18-án és 20-án a Müpa produkciójában, Donizetti Lucrezia Borgia c. operájában léphetett fel.

Tovább olvasom »

Teltházas koncertet adtak Londonban a Simándy József Nemzetközi Énekverseny különdíjasai – interjú Gebe-Fügi Renátával és Kapi Zsuzsannával

A Simándy József Nemzetközi Énekverseny zsűrijének – a helyezettek megválasztásán túl – lehetősége nyílt számos különdíjjal is jutalmazni az arra érdemes, magas szakmai szintet képviselő versenyzőket. Róluk és a díjjal járó fellépésekről adunk hírt interjúsorozatunkban, elsőnek is Gebe-Fügi Renáta és Kapi Zsuzsanna novemberi londoni fellépéséről, melyet a Londoni Magyar Kulturális Központ tett lehetővé.

Tovább olvasom »

GRATULÁLUNK KÜLÖNDÍJAT NYERT ÉNEKESEKNEK

Minden eddiginél értékesebb különdíjakat osztottak ki a XI. Nemzetközi Simándy József Énekversenyen.

Tovább olvasom »

GRATULÁLUNK A IV. KORCSOPORT DÍJAZOTTAINAK

Tovább olvasom »

GRATULÁLUNK A III. KORCSOPORT DÍJAZOTTAINAK

Tovább olvasom »

GRATULÁLUNK A II. KORCSOPORT DÍJAZOTTJAINAK

Díjkiosztó Gálakoncert 2021. június 20. vasárnap 18 óra Szegedi Nemzeti Színház

Tovább olvasom »

IV. korcsoport - DÖNTŐ

2021. JÚNIUS 18 PÉNTEK 18:30 A döntőt a Bartók Rádió felveszi és a Facebook oldalunkon is közvetítjük.

Tovább olvasom »

III. KORCSOPORT DÖNTŐ

2021. JÚNIUS 18. PÉNTEK 14:30 A döntőt a Bartók Rádió felveszi és a Facebook oldalunkon is közvetítjük.

Tovább olvasom »

IV. KORCSOPORT - DÖNTŐBE JUTOTTAK

Tovább olvasom »

III. KORCSOPORT - KÖZÉPDÖNTŐ EREDMÉNYE

Tovább olvasom »

II. KORCSOPORT DÖNTŐ -

2021. JÚNIUS 18 PÉNTEK 10:00 A döntőt a Bartók Rádió felveszi és a Facebook oldalunkon is közvetítjük.

Tovább olvasom »

IV. KORCSOPORT - KÖZÉPDÖNTŐ

2021. JÚNIUS 17. CSÜTÖRTÖK 15:00

Tovább olvasom »

IV. KORCSOPORT - KÖZÉPDÖNTŐBE JUTOTTAK

Tovább olvasom »

II. KORCSOPORT KÖZÉPDÖNTŐ EREDMÉNYEK

Tovább olvasom »

III. KORCSOPORT KÖZÉPDÖNTŐJÉNEK SORRENDJE

2021. JÚNIUS 16 10:00

Tovább olvasom »

II. KORCSOPORT KÖZÉPDÖNTŐJÉNEK SORRENDJE

2021. JÚNIUS 15. SZERDA 10:00

Tovább olvasom »

IV. KORCSOPORT ELŐDÖNTŐJÉNEK SORRENDJE

Tovább olvasom »

III. KORCSOPORT ELŐDÖNTŐ EREDMÉNYE

Tovább olvasom »

II. KORCSOPORT ELŐDÖNTŐ EREDMÉNYE

Tovább olvasom »

GRATULÁLUNK AZ I.KORCSOPORT DÍJAZOTTJAINAK

Tovább olvasom »

I. KORCSOPORT DÖNTŐ

2021. JÚNIUS 14. HÉTFŐ 15:30

Tovább olvasom »

III. KORCSOPORT ELŐDÖNTŐJÉNEK SORRENDJE

2021. JÚNIUS 15. KEDD 15 ÓRA

Tovább olvasom »

II. KORCSOPORT ELŐDÖNTŐJÉNEK SORRENDJE

2021. JÚNIUS 15. KEDD 10 ÓRA

Tovább olvasom »

I. korcsoport elődöntőjének sorrendje

2021. JÚNIUS 14. HÉTFŐ 11 óra

Tovább olvasom »

Határátlépési információk Versenyzőink számára

A police.hu oldalán közzétett információk szerint az alábbi tudnivalókra hívjuk fel Kedves Versenyzőink szíves figyelmét.

Tovább olvasom »

"Benne voltam a muzsikában és a muzsika bennem volt..." Simándy József (1916-1997) - kiállítás

2021. június 14-19 között a Szent-Györgyi Albert Agóra aulájában látogatható a Simándy József születésének 100. évfordulója alkalmából 2016-ban rendezett jubileumi vándorkiállítás az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet Petőfi Irodalmi Múzeuma és a HAZÁM, HAZÁM TE MINDENEM Művészeti és Oktatási Alapítvány együttműködése és az NKA jóvoltából .

Tovább olvasom »

Halasztásra kerül a XI. Nemzetközi Simándy József Énekverseny

A 2021. február 8. napjával kihirdetett veszélyhelyzettel összefüggő rendkívüli intézkedéseken ugyan enyhített a magyar kormány, de sajnos Énekversenyünk partnerintézményei nem nyithatnak ki és a nagyobb létszámú kulturális rendezvények sem engedélyezettek. Ezek alapján az áprilisra tervezett Énekverseny elhalasztására kényszerülünk. Legkorábban júniusban tudjuk lebonyolítani az Énekversenyt, amennyiben erre engedélyt kapunk. A verseny nem marad el, a versenyre beadott jelentkezések érvényesek! A verseny indulásáig minden versenyző számára elmélyült, örömteljes és szorgalmas felkészülést kívánunk!

Tovább olvasom »

Rost Andrea, világhírű szoprán a zsűriben

Nagy örömünkre szolgál, hogy új zsűritagot is köszönthetünk a XI. Nemzetközi Simándy József Énekverseny zsűrijében: Rost Andrea, Kossuth-, Prima Primissima és Liszt -díjas operaénekest.

Tovább olvasom »

Londoni koncertlehetőség

A Londoni Magyar Kulturális Központ különdíjat ajánl fel a XI. Nemzetközi Simándy József Énekverseny tehetségeinek, ami egy közös koncertlehetőség Londonban két énekes és az őket kísérő zongorista részére.

Tovább olvasom »

A XI. Nemzetközi Simándy József Énekverseny versenyzőit, a felkészítő tanárokat és a verseny iránt érdeklődőket az alábbiakról tájékoztatjuk

A minisztériummal történő egyeztetés szerint a járványhelyzet alakulása miatt a Kormány rendeletet fog kibocsátani és várhatóan két hét múlva hivatalosan is közzé tenni, amely szabályozni fogja e rendkívüli helyzetben a magyarországi kulturális események – köztük Énekversenyünk – lebonyolításának az időpontját. A versenyt továbbra is 2021. április 19-25 között tervezzük megrendezni Szegeden, de a koronavírus okozta rendkívüli intézkedések miatt előfordulhat, hogy időpont módosításra kényszerülünk. A verseny semmiképp nem marad el, de a hivatalos intézkedések előírása szerint fog megrendezésre kerülni. A versenyre beadott jelentkezések érvényesek! A kormányrendelet ismeretében azonnal tájékoztatást nyújtunk ismét minden versenyző és minden érintett számára! A verseny indulásáig minden versenyző számára elmélyült, örömteljes és szorgalmas felkészülést kívánunk!

Tovább olvasom »

Utolsó jelentkezési határidő: március 15!

Hazánk legnagyobb hagyományokkal rendelkező énekversenyét április 19-25 között tervezzük megrendezni Szegeden, de a koronavírus okozta korlátozó intézkedések miatt előfordulhat, hogy újabb időpont változtatásra kényszerülünk. Felhívjuk a figyelmet, hogy a jelentkezési határidőt nem fogjuk meghosszabbítani.

Tovább olvasom »

A magyar opera 20. százada – interjú Karczag Mártonnal, az Opera főemléktárosával

Simándy József, a verseny névadója, a 20. század egyik legnépszerűbb és legkeresettebb énekművésze volt. De milyen is volt ez a kor, melyet nevével fémjelezett? Milyen hatással voltak a háborúk az operaszínpadok működésére? Kik voltak a műfaj jeles alkotói, előadói? Mit hozott a disszidálási korszak az Operának? Karczag Mártont, az Opera Emléktárának vezetőjét kértük fel az alábbi kérdések megválaszolására.

Tovább olvasom »

„Csak a hullám ragyog, mit színe fölvet, - És mely hullám esetleg épp te vagy”

Cikksorozat Simándy Józsefről és a 20. századi magyar operajátszásról

Tovább olvasom »

Támogatóink és partnereink