Simándy
Verseny 2021

Versenyzők

Anușcă Alexandra

„szoprán”

Anușcă Alexandra

Versenyanyag

Elődöntő

  • Mozart: Szöktetés a szerájból K.384. - Ach, ich liebte (Konstanze) 

Középdöntő 

  • Liszt: Die Loreley S. 532.
  • Donizetti: Lammermoori Lucia - Regnava nel silenzio...Quando rapito in estasi (Lucia)

Döntő 

  • Puccini: A fecseke- Chi bel sogno di doretta (Magda)
  • Gounod: Roméo et Juliette - Amour, ranime mon courage (Juliette) 

Életrajz 

Alexandra Anușcă román származású szoprán egy kis erdélyi városból származik. Zenei tanulmányait a kolozsvári Sigismund Toduță Zenei Gimnáziumban kezdte, majd a bukaresti Nemzeti Zenei Egyetem alapszakján folytatta. Innen további tudásra és képességeinek fejlesztésére tett szert az Egyesült Királyságban Royal Birmingham Konzervatóriumban, először, mint Erasmus-os, majd, mint posztgraduális képzést folytató diák.

Repertoárjában olyan szerepek találhatók, mint Pamina (Mozart: A varázsfuvola), Susanna (Mozart: Figaro házassága), Adina (Donizetti: Szerelmi bájital), Lucia (Donizetti: Lammermoori Lucia), Helena (J. Sams: Az elvarázsolt sziget), illetve előadott már részeket Donna Anna (Mozart: Don Giovanni) és a Nevelőnő (Britten: A csavar fordul egyet) szólamából. 

Az utóbbi években Alexandra megkapta az Ashelyan Opera Díjat és az Ének Díjat a Birminghami Konzervatóriumban, továbbá a Steve Elliot Díjat, ami lehetővé tette számára a Berlini Opera Akadémián való részvételét 2019-ben, jelenleg pedig a Weingarten Ösztöndíj keretében a Liszt Ferenc Zeneakadémián tanul Marton Évánál. Ezen kívül, a fiatal szoprán a Brit Ifjúsági Operaegyüttes (British Youth Opera Company) és a Canto Vocal Program alumnusa. Olyan elismert szakmabeliekkel dolgozott együtt, mint Steven Barlow, Harry Sever, William Kerley, Anthony Krauss, Liora Maurer, Lucy Arner, Sharon Mohar és sokan mások. 

Szabadidejében szeret túrázni, a barátaival időt tölteni, nagyon szívesen táncol, olvas és utazik annak érdekében, hogy felfedezze önmagát és tágítsa a szemléletét.

 

Támogatóink és partnereink