Támogassa Ön is a fiatal tehetségeket 2024. május 20-ig adója 1%-a felajánlásával! Bővebben »
Application for the 12th Simándy József International Singing Competition is now open.

The Competition takes place 3 - 8 June 2024 in Opera Eiffel Műhelyház 1101 Budapest Kőbányai út 30.
Read more about the competition announcement »
MEGNYÍLT A JELENTKEZÉS
A XII. SIMÁNDY JÓZSEF NEMZETKÖZI ÉNEKVERSENYRE!

VERSENY:
2024. JÚNIUS 3-8., OPERA EIFFEL MŰHELYHÁZ,
1101 BUDAPEST, KŐBÁNYAI ÚT 30.
Tovább a versenyfelhíváshoz »

A versenyről mondták

Hanczár György

II. korcsoport Simándy József Nagydíj (2016)

„Minden fiatal énekes életében meghatározó szerepe van a versenyeken való részvételnek. A szakmai tudásunk mellett ilyenkor megversenyeztetjük az idegrendszerünket is, kiderül, hogy pszichésen ki mennyit bír és hogy hol vannak a határok. Azért szerencsés a részvétel, mert kiderülhet, hogy a fiatal énekesnek miben kell fejlődnie, kiderül, hogy azokat a bizonyos határokat hol kell tovább feszegetni. Személy szerint, amikor elindultam a Simándy Énekversenyen megvolt a saját magamnak felállított mércém, amit terveztem megugrani. Úgy érzem, hogy a verseny lehetőséget adott erre, valamint kapcsolatai révén betehettem a lábam a nemzetközi piacra is. Ezért mindig hálás leszek!”

Megismerem
Fülep Máté

III. korcsoport, különdíj (2018)

„Amikor először megfordultam a versenyen, inkább a helyezésért való izgulás volt a legfontosabb. Majd felismertem, hogy ez nemcsak egy verseny, hanem egy olyan találkozási pont, ahol sok korombeli énekessel ismerkedhetek meg, hallgathatom, hogy ki hogy énekel és együtt örülhetünk egymás sikereinek. Ez az élmény hívott vissza újabb versenyre, ahol személyesen is megismerhettem a Tenor legenda feleségét, Simándy Józsefné Jutka Asszonyt. Nagy öröm számomra az énekesi élet ezen fóruma, ahol a neves zsűrin túl még a Bartók Rádió hallgatóihoz is eljut énekünk. Kívánom mindenkinek, hogy a szakiskolás rácsodálkozás után, idővel és az énektechnika elsajátításának rögös útja során ne csak, mint versenyre, hanem egy olyan énekesi fórumra tudjon eljönni, ahol mindig megmutathatja fejlődését, találkozni tud énekmesterekkel, karmesterekkel, zongoristákkal és énekestársakkal, akik a jövendőbeli kollégák lesznek. Ezzel az örömmel gondolok vissza az itt elért eredményekre és hálás vagyok mindenki munkájáért, aki hosszú évek óta segíti a verseny létrejöttét!”

Megismerem
Kiss Diána

I. korcsoport 3. helyezett (2016)

„A Simándy József Énekversenytől több élményt is kaptam: amellett, hogy találkozhattam a pályatársakkal, saját magamat is új oldalamról ismertem meg. Mindenkinek ajánlom, hogy tapasztalja meg az érzést, amikor önmagáért kiáll egy színpadra és pár percben tudása legjavával bizonyítja tehetségét.”

Támogatóink és partnereink