Gratulálunk a 2021-ben díjazott énekeseknek! Találkozzunk 2023-ban!
Tovább »

A díjkiosztó gála

 

2021. június 20. vasárnap 18 óra

Szegedi Nemzeti Színház

Hagyománnyá vált, hogy a Simándy József Nemzetközi Énekverseny győztesei a versenyhét záró napján nagyszabású gálakoncert keretében veszik át díjaikat a Szegedi Nemzeti Színház színpadán. A koncerten közreműködik a Szegedi Szimfonikus Zenekar, vezényel Gyüdi Sándor. 

Az idén négy korcsoport ifjú tehetséges énekeseit hallhatjuk. 

Tovább olvasom

A versenyről mondták

Hanczár György

II. korcsoport Simándy József Nagydíj (2016)

„Minden fiatal énekes életében meghatározó szerepe van a versenyeken való részvételnek. A szakmai tudásunk mellett ilyenkor megversenyeztetjük az idegrendszerünket is, kiderül, hogy pszichésen ki mennyit bír és hogy hol vannak a határok. Azért szerencsés a részvétel, mert kiderülhet, hogy a fiatal énekesnek miben kell fejlődnie, kiderül, hogy azokat a bizonyos határokat hol kell tovább feszegetni. Személy szerint, amikor elindultam a Simándy Énekversenyen megvolt a saját magamnak felállított mércém, amit terveztem megugrani. Úgy érzem, hogy a verseny lehetőséget adott erre, valamint kapcsolatai révén betehettem a lábam a nemzetközi piacra is. Ezért mindig hálás leszek!”

Megismerem
Kiss Diána

I. korcsoport 3. helyezett (2016)

„A Simándy József Énekversenytől több élményt is kaptam: amellett, hogy találkozhattam a pályatársakkal, saját magamat is új oldalamról ismertem meg. Mindenkinek ajánlom, hogy tapasztalja meg az érzést, amikor önmagáért kiáll egy színpadra és pár percben tudása legjavával bizonyítja tehetségét.”

Fülep Máté

III. korcsoport, különdíj (2018)

„Amikor először megfordultam a versenyen, inkább a helyezésért való izgulás volt a legfontosabb. Majd felismertem, hogy ez nemcsak egy verseny, hanem egy olyan találkozási pont, ahol sok korombeli énekessel ismerkedhetek meg, hallgathatom, hogy ki hogy énekel és együtt örülhetünk egymás sikereinek. Ez az élmény hívott vissza újabb versenyre, ahol személyesen is megismerhettem a Tenor legenda feleségét, Simándy Józsefné Jutka Asszonyt. Nagy öröm számomra az énekesi élet ezen fóruma, ahol a neves zsűrin túl még a Bartók Rádió hallgatóihoz is eljut énekünk. Kívánom mindenkinek, hogy a szakiskolás rácsodálkozás után, idővel és az énektechnika elsajátításának rögös útja során ne csak, mint versenyre, hanem egy olyan énekesi fórumra tudjon eljönni, ahol mindig megmutathatja fejlődését, találkozni tud énekmesterekkel, karmesterekkel, zongoristákkal és énekestársakkal, akik a jövendőbeli kollégák lesznek. Ezzel az örömmel gondolok vissza az itt elért eredményekre és hálás vagyok mindenki munkájáért, aki hosszú évek óta segíti a verseny létrejöttét!”

Megismerem

Támogatóink és partnereink