Simándy
Verseny 2021

Versenyzők

Chen Jinxin

„bariton”

Chen Jinxin

Versenyanyag

Elődöntő

  • Giordano: Andrea Chénier - Nemico della patria? (Gérard)

Középdöntő 

  • Verdi: Az álarcosbál - Eri tu che macchiavi quell'anima (Renato)
  • Mozart: Don Giovanni - Finch' han del vino (Don Giovanni)

Döntő

  • Wagner: Tannhäuser - O du, mein holder Abendstern (Wolfram)
  • Verdi: Rigoletto - Cortigiani, vil razza dannata (Rigoletto)

 

Életrajz 

Kínai születésű bariton, Jinxin Chen Ausztriában, Bécsben él  és jelenleg a Bécsi Zene- és Előadóművészeti Egyetemen végzős Master hallgatója. 2018-as Európába költözése óta négy bécsi operaprodukcióban énekelt főszerepeket, és ausztriai, németországi, észtországi, litvániai és magyarországi dalesteken is szerepelt.

Mielőtt Európába költözött volna, Chen Japánban élt és tanult. A Tokiói Művészeti Egyetemen végezte első diplomáját a japán kormány (MEXT) ösztöndíjával. Alapképzését a pekingi Központi Konzervatóriumban végezte. Japánban is már aktív előadóművészként működött.  Mozart Cosi fan tutte-jában, Guglielmo és Don Alfonso szerepében, Donizetti Szerelmi bájital című operájában Belcore szerepében, Verdi Don Carlosában Rodrigo szerepében mutatkozott be. Beethoven 9. szimfóniáját is énekelte és rendszeresen fellépett koncertek és dalestek szólistájaként is.

Chen különböző országos és nemzetközi versenyek első díjasa volt: többi közt kiválóság díjat kapott a „Nagasaki Madama Butterfly Nemzetközi Énekversenyen”, 1. díjat nyert a Második Kínai Egyetemi Hallgatói Dalversenyen, a Arany fokozatot a  46. Japán Olasz Énekversenyen és 1. díjat a 35. Japan Soreiu Zenei Versenyen. 

Támogatóink és partnereink