COMPETITION ANNOUNCEMENT 2024 APPLICATION 2024

Verseny 2021

Versenyzők

Szenthelyi Krisztián

„bariton”

Szenthelyi Krisztián

Versenyanyag

Elődöntő

  • Csajkovszkij: Hat dal Op.38. No.3. Szregy sumnává bálá / Bálesti zajban 

Középdöntő 

  • Donizetti: Don Pasquale- Bella siccome un angelo (Malatesta)
  • Kodály:Magyar népzene énekhangra és zongorára IX. füzet 50. dal  Vasárnap bort inni 

Döntő 

  • Wagner:Tannhäuser - O du, mein holder Abendstern (Wolfram)
  • Donizetti: Szerelmi bájital  - Come Paride vezzoso (Belcore) 

Életrajz

A fiatal budapesti bariton 17 évesen kezdte meg énekesi tanulmányait Hormai József operaénekes irányításával. A gimnázium elvégzése után a Szent István Konzervatóriumban Barna Júlia osztályában tanult egy évig, majd felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem ének tanszakára, Bretz Gábor osztályába. 2015 óta egyaránt koncertezik Magyarországon és külföldön.

Eddigi jelentősebb fellépési helyszínei voltak a Zeneakadéma, Mátyás-templom, Budapest Kongresszusi Központ, az Operettszínház, Duna Palota, Vajdahunyadvári Szabadtéri Színpad, Festetics-kastély és a Stefánia Palota. A 2016-os év meghatározó volt az életében, mivel ekkor a Magyar Vituózok Kamarazenekarral Észak-Európában turnézott. Fellépett Oroszországban (Moszkva, Szentpétervár), Lettországban (Riga), Litvániában (Vilnius) és Észtországban (Tallinn).

2015 óta több száz koncertet adott szólistaként, illetve vendégfellépőként templomokban, művelődési házakban, koncerttermekben egyaránt. Ez idő alatt sok neves énekművész többek közt Kertesi Ingrid, Miklósa Erika, Pándy Piroska és Kováts Kolos, partnere volt. Az elmúlt években az alábbi zenekarokkal lépett fel: MÁV Szimfonikus Zenekar, Váci Szimfonikus Zenekar, Alba Regia Szimfonikus Zenekar, Primarius Szimfonikus Zenekar.

2017-ben részt vett az V. Gregor József Országos Énekversenyen, melyen II. helyezést ért el, illetve Kodály-díjjal is jutalmazták. A díjjal egy fellépési lehetőséget kapott az Alba Regia Szimfonikus Zenekarral, Ács János vezényletével. Majd ez év végén az Előadóművészi Jogi Iroda 10.000. tagjává választották. 2018-ban I. helyezett lett a IV. Országos Énekversenyen. 2019-ben abszolút első helyezett lett a Danubia Talents Nemzetközi Versenyen.

2020-ban kapta meg élete első operaszerepét Andrássy Frigyes Ady és Léda c. operájában, az Operaház szervezésében.

Támogatóink és partnereink