Támogassa Ön is a fiatal tehetségeket 2024. május 20-ig adója 1%-a felajánlásával! Bővebben »

Verseny 2021

Versenyzők

Hencz Ráhel

„szoprán”

Hencz Ráhel

Versenyanyag

Elődöntő

  • Mozart: Figaro házassága - E Susanna non vien!... Dove sono i bei momenti (Grófné)   

Középdöntő 

  • CilèaAdriana Lecouvreur - Ecco, respiro appena ... Io son l'ulile ancella (Adriana)
  • Kósa: Kínai dalok No.1. Örökké egymásra gondolunk  

Döntő 

  • Boito: Mefistofele - L'altra notte in fondo al mare (Margit)
  • Gershwin: Porgy és Bess - Summertime (Serena) 

Életrajz

A fiatal szoprán 1999-ben született Kecskeméten, jelenleg a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karának  klasszikus ének szakos harmadéves hallgatója.

Tanulmányait a Kecskeméti Kodály Zoltán Ének Zenei Iskolában kezdte, itt is végezte el a 12. osztályt, ezáltal a zenei oktatás már egészen kicsi korától kezdve része volt az életének. Tíz évig tanult hegedülni, nyolc évig kórusban is énekelt – már általános iskola nyolcadik osztályában nemzetközi kórusversenyen szólistaként is szerepelt, melyet akkor meg is nyertek kórusával. Középiskolás tanulmányai mellett a zeneművészeti konzervatóriumban magánének szakon tanult. 10. osztályos korában egy szimfonikus zenekarral énekelhetett, ekkor döntötte el, hogy mindenképpen az énekléssel szeretne hosszú távon foglalkozni. A középiskolai tanulmányai alatt Hajdú Katalin volt a tanára és mentora, aki felkészítette a felvételire és megalapozta a tanulmányait. Végzősként a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar kíséretében énekelhetett, amelyet meghatározó eseményként tart számon az életében, mert ekkor tapasztalhatta meg az előadó művészetből származó extázist. Ekkortájt persze már javában készült felvételizni és érettségizni. Végül Szegeden folytatta tanulmányait, prof. dr. Temesi Mária kezei alatt. 

Szenvedélyes énekes, ebben folyamatosan fejleszti magát. Magával ragadja az érzés, mikor kiállhat énekelni a színpadra. 

Az éneklés mellett nagy figyelmet fordít a kiegyensúlyozott életre. Számára az egészséges életmód elengedhetetlen a mindennapokban, rendszeresen sportol és igyekszik fizikálisan a legjobb formáját hozni mindig. A szellemi képességeit olvasással, önfejlesztéssel igyekszik minél jobb állapotban tartani.

Hobbijai közé tartozik az olvasás, a testmozgás többféle formája, mint például a futás, a görkorcsolyázás, a túrázás, az úszás, és persze a zenehallgatás.

Támogatóink és partnereink