Simándy
Verseny 2020

Versenyzők

Leszkó Balázs

„bariton”

Leszkó Balázs

Versenyanyag

Elődöntő:

  1. Händel: Serse - Frondi tenere e belle .... Ombra mai fu  (Serse)

Döntő

  1. Mozart: Figaro házassága-  Se vuol ballare signor Contino (Figaro)
  2. Kodály: Énekszó Op.1. Három út előttem

 

Életrajz 

Zenei tanulmányait zongora főtárgy szakon kezdte a békéscsabai Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskolában. Kezdetben csupán kedves hobbiként tekintett a zenére, majd  a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium és Művészeti Szakgimnáziumban végzett tanulmányaival  párhuzamosan a Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskolában is tanult. Számos zongoraversenyen, mesterkurzuson vett részt és a zeneművészeti pályára egyre komolyabban és célirányosabban kezdett el készülni. 

Érettségi vizsgát követően a Bartók Béla Művészeti Szakgimnáziumba jelentkezett zongora szakon OKJ-s szakképzésre.  Ezzel egyidejűleg kezdte el magánének tanulmányait. Énekes tehetsége tanárai számára is korán feltűnt. 

Az elmúlt években több kórusban is énekelt és jelenleg is tagja egynek. 

Sikeres fellépéseinek és félévi vizsgáinak köszönhetően beválogatták a 'Best of' nevet viselő koncertre, amelyen kizárólag a legígéretesebb tehetségek léphetnek fel. 

Tisztában van azzal, hogy  kitartásra, lelkesedésre és szorgalomra lesz szüksége az énekesi pályáján történő művészi kiteljesüléshez vezető úton. Jelenleg felvételire készül és a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karán szeretné folytatni magánének tanulmányait. 

Támogatóink és partnereink