Simándy
Verseny 2021

Versenyzők

Knáb András Benedek

„bariton”

Knáb András Benedek

Versenyanyag 

Elődöntő 

  • Mozart:A varázsfuvola - Ein Mädchen, oder Weibchen (Papageno)  

Döntő 

  • Bellini: Quando incise su quel marmo
  • Kodály: Magyar népzene énekhangra és zongorára I.füzet No. 4. Kit kéne elvenni 

Életrajz 

Knáb András Benedeket hét éves korában érintette meg a zene, amikor a budapesti XVIII. kerületi Dohnányi Ernő Zeneiskolában zongorázni kezdett. Általános iskolai évei alatt a harmonikával is megismerkedett. Középiskolai tanulmányait a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban végezte, ahol az általános gimnáziumi tanulmányai mellett egyházzenei szakképzésen is résztvett. Itt kezde meg orgona tanulmányait, illetve liturgikus szolgálatok teljesítését is. A szakképzés keretén belül ismerkedett meg a magánénekléssel és az énekkel való továbbtanulás gondolata is ekkor fogalmazódott meg benne. 

A 2018-as érettségi évet követően egy ösztöndíj keretében a 2018/19-es tanévet Németországban töltötte. 2019. szeptemberében kezdte meg tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti és Hangszerészképző Gyakorló Szakgimnáziumban magánének OKJ szakon Dobi-Kiss Veronika növendékeként.

Zenei tanulmányai mellett 2019. szeptemberétől az Óbudai Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar építészmérnök szakos hallgatója is. Hétvégenként a környék templomaiban orgonál. A jövőben is szeretné, ha a zene és különösen az éneklés központi szerepet kapna életében. 

Támogatóink és partnereink