Simándy
Verseny 2021

Versenyzők

Papa Anja

„szoprán”

Papa Anja

Versenyanyag

Elődöntő

  • Mozart: A varázsfuvola - Ach, ich fühl's (Pamina)  

Középdöntő 

  • Puccini: Bohémélet - Donde lieta uscì  (Mimì)
  • Bizet: Carmen - C'est des contrebandiers le refuge ordinaire ... Je dis que rien ne m'épouvante (Micaëla)

Döntő 

  • Massenet: Manon -  Adieu, notre petite table (Manon)
  • Mozart: Don Giovanni - Crudele? Ah no, mio bene! ... Non mi dir, bell'idol mio (Donna Anna)

Életrajz 

Anja Papa 1994-ben Bergisch Gladbachban, Németországban született. Mesterszakos tanulmányait zongora és ének szakon végezte az Eszéki Művészeti Akadémián, ahol 2016-ban dékáni, 2017-ben pedig rektori díjjal tüntették ki művészeti és tanulmányi eredményeiért.

Szerepelt különböző országos és nemzetközi énekversenyeken. A Nemzetközi Musical Eisteddfod in Llangollenen (Egyesült Királyság) 15 év alattiak kategóriájában 3. helyezést ért el, az 1. Vera Kovac-Vitkai versenyen 2014-ben pedig 2. díjat nyert. 2015-ben Eszéken a Lav Mirski Nemzetközi Énekversenyen 2., 2019-ben ugyanezen a versenyen opera együttesek kategóriájában pedig 1. helyezést ért el.

Horvátországban és külföldön szólistaként lépett fel koncerteken és operákban, illetve részt vett fesztiválokon Eszéken, Hvaron, Újvidéken, Bitolán, Skopje-ben, Kotorban, Szarajevóban, Belgrádban és további városokban.

2015-ben Mozart Così fan tutte c. operájában (vez. Kocsár Balázs) Despina szerepében debütált az Opera Pannonica előadásába, az Eszéki Kultúrnyár keretében. 2016-ban szintén az Opera Pannonicával Gianetta szerepét énekelte Donizetti Szerelmi bájital c. operájában (vez. Kocsár Balázs), Grožnjanban, Umagban, Eszéken, Pécset, Splitben és Hvaron. 2017-ben Grožnjanban és Buje-n Mozart Figaro házasságában Susanna, 2019-ben A varázsfuvolából pedig Pamina szerepét énekelte Pécset, Bale-n és Grožnjanban. Pécset és Grožnjanban Puccini Gianni Schicchiében Nellát, a Bohéméletben pedig Musettát alakította.

Az Eszéki Polifonija Kóruszenei Intézetben, mint karvezető működött közre az Eszéki Zumbići Kórusnál, a Brevis Gyermekkarnál, és az Opera Gyermekkaránál. 2017-ben, mint a Brevis Gyermekkar karvezetője, 1. díjat nyert a 2017-es Kórusok Országos Versenyén, Varasdon. 2014-ben felkészítette az Opera Gyermekkart a Bohémélet, 2015-ben a Tosca és 2018-ban a Carmen előadásaira, ez utóbbit a Horvát Nemzeti Opera együttműködésével vitték színre.

2018-ban részt vett Michèle Creider a salzburgi Mozarteumban tartott mesterkurzusán, 2020-ban pedig Claudiae Visca képzésén a Youngmasters International Voice Masterclass keretében, Szamoborban.

Aktív résztvevője szakmai és tudományos konferenciáknak, ő maga is előkészített és vezetett szakmai workshopokat, illetve tanulmányokat jelentetett meg.

Támogatóink és partnereink