Simándy
Verseny 2021

Versenyzők

Ašćerić Ermin

„tenor”

Ašćerić Ermin

Versenyanyag

Elődöntő

  • Respighi: Nebbie

Középdöntő 

  • Donizetti: Szerelmi bájital - Quanto è bella, quanto è cara (Nemorino)
  • Verdi: Rigoletto - La donna è mobile (Mantovai herceg) 

Döntő 

  • Csajkovszkij: Anyegin - Kuda, kuda vi udalilis/Куда, куда вы удалились (Lenszkij)
  • Verdi: Rigoletto -  Questa o quella (Mantovai herceg) 

 

Életrajz

Ermin Aseric 1999. március 16-án, Zenicában, Bosznia-Hercegovinában született. Egyidőben járt a zenicai Zenei Gimnáziumba, ahol elméleti kurzust folytatott és magánéneket tanult prof. Vesna Košpo osztályában, és a zenicai Gimnáziumba. 2016-ban első helyezést ért el a Cantonal Versenyen. 2017 májusában részt vett prof. Klaudija Krkotić Szarajevóban tartott mesterkurzusán. Ugyanebben az évben első díjat nyert a Feder Competition Citluk nevű versenyen és a Nemzetközi Vera Kovac Vitkai Énekversenyen.

A Zenicai Ifjúsági Kórus tagjaként számos koncerten lépett fel és sikeresen szerepelt különböző zenei stílusú (pop, rock, egyházi zene, musical) előadásban. 2018 júniusában sikeresen felvételizett az Újvidéi Művészeti Akadémiára, majd az első évben a Melania Bugarinović és lánya, Mirjana Kalinović-Kalin Alapítvány ösztöndíjban részesítette. Részt vett Kálmándi Mihály és Vera Kovac Vitkai mesterkurzusán. Az écskai nyári opera akadémián való részvétellel, a MOTO nevű szervezettel fogja elkezdeni együttműködését.

2019-ben első helyezett lett a Vera Kovac Vitkovic Nemzetközi Éekversenyen és másodszorra is elnyerte a Melania Bugarinović és lánya, Mirjana Kalinović-Kalin Alapítvány ösztöndíját. A Visoko C Társulat tagjaként szerepelt a Bash Celik és a Hamupipőke c. darabokban, továbbá megnyerte az árpatarlói Nikola Cvejic Versenyt. 2020-ban, első díjas lett a Lazar Jovanovic Nemzetközi Énekversenyen, majd a Szlovén Zenei Fesztivál és a Nemzetközi Canto Bene Ifjúsági Énekversenyeken is első helyezést ért el. Ugyanebben az évben az Újvidéki Művészeti Akadémia, mint az énektanszék legígéretesebb növendékét, ösztöndíjban részesítette, hogy részt vehessen a Bécsi Zeneművészeti Egyetem nyári programján.

2020-ban harmadszorra kapta meg a Melania Bugarinović és lánya, Mirjana Kalinović-Kalin Alapítvány ösztöndíját és sikeres próbaéneklésen vett részt a Belgrádi Nemzeti Színházban. Az Újvidéki Művészeti Akadémián prof. Ljiljana Liskovic osztályában tanul. 

Támogatóink és partnereink