COMPETITION ANNOUNCEMENT 2024 APPLICATION 2024

Verseny 2021

Versenyzők

Krivokuća Olivera

„szoprán”

Krivokuća Olivera

Versenyanyag

Elődöntő

  • Poulenc: Les chemins de l’amour

Döntő 

  • Mozart: Lucio Silla - Strider sento la procella (Celia)
  • Dvořák: Rusalka - Měsíčku na nebi hlubokém (Rusalka) 

Életrajz

Olivera Krivokuća, szoprán jelenleg prof. Valentina Taškova tanítványa a belgrádi Mokranjac Zeneiskolában, emellett olasz nyelvet, irodalmat és kultúrát tanul a Belgrádi Egyetem Filológiai Karán.

Számos díjat nyert országos és nemzetközi versenyeken, úgy, mint a Mita Topalović Énekverseny, a Szerb Énekverseny, a Lazar Jovanović Nemzetközi Énekverseny, a Nikola Cvejić Énekverseny, valamint a Vera Vitkai-Kovac Énekverseny, ahol magas értékelést kapott a Zeneművészeti Kar professzoriból, Szerbia elismert énekeseiből - Radmila Bakočević és Vera Vitkai – illetve külföldi énekművészekből és oktatókból álló zsűritől.

2018-ban és 2019-ben kiválasztották, hogy részt vegyen a salzburgi Mozarteum nyári akadémiáján, ahol prof. Michèle Cridertől tanulhatott. 2019-ben részt vett Vera Kovač Vitkai Újvidéken tartott mesterkurzusán.

Előadói tapasztalatát a Madlenianum Opera és Színház színpadán tágíthatta, ahol a Bajazzók és A nyomorultak kórusában énekelt, illetve Lehár A víg özvegy c. operettjében az egyik grisette, Lolo szerepét, illetve Mozart Varázsfuvolájában pedig az Első Dámát alakíthatta.

2019-ben ugyanitt, a színház Opera Stúdiójának keretében a rendező és drámaíró Tadija Miletić és az énektanár Tanja Obrenović segítségével fejleszthette színészi és énekesi készségeit. Itt debütált Domeniko Cimarosa A titkos házasság c. operájában, Elisetta szerepében.

2017 óta az Operetika együttes tagja, melynek művészeti vezetői Ljubica Živković és Valentina Taškova, mellyel lehetősége nyílt, hogy szerte Szerbiában felléphessen.

Támogatóink és partnereink