Támogassa Ön is a fiatal tehetségeket 2024. május 20-ig adója 1%-a felajánlásával! Bővebben »

Verseny 2021

Versenyzők

Šarić Sonja

„szoprán”

Šarić Sonja

Versenyanyag

Elődöntő

  • Verdi: A végzet hatalma - Pace!mio Dio (Leonore)  

Középdöntő 

  • Verdi: Aida - Ritorna vincitor (Aida)
  • Verdi: A sziciliai vecsernye -  Mercé, dilette amiche (Elena) 

Döntő 

  • Verdi: Aida - O cieli azzurri (Aida)
  • Verdi: A trubadúr - Tacea la notte placida ... Di tale amor (Leonora) 

Életrajz

Szerb szoprán Sonja Šarić 2009 és 2016 között Snežana Stamenković növendéke volt a Mannheimi Zenei és Előadó-művészeti Egyetemen. Számos nemzetközi versenyen ért el sikereket: a 2015-ös Anneliese Rothenberger Verseny első díjasa, a 2017-es Maria Callas Grand Prix arany medáljának vagy a 2019-es Elizabeth Connell Díj viselője. 2011-ben debütált Almaviva grófnő szerepében (Figaro házassága) a Bambergi Nyári Fesztivál keretében, 2013-ban pedig részt vett a Salzburgi Ünnepi Játékokon előadott Mendelssohn Szentivánéji álom c. produkcióban, Ivor Bolton vezénylése alatt. 2014-ben a Manon Lescaut címszerepét énekelte egy gyermekek számára készült előadásban a Baden-Baden Húsvéti Fesztiválon, ahová 2015-ben A rózsalovag c. opera Első nemesi árvájának szerepében tért vissza, melyet Sir Simon Rattle vezényelt. Ugyanebben az évben az Ostravai Morva-Sziléziai Nemzeti Operában Donizetti Maria Stuarda c. művében is debütált.

2016 őszétől kezdve a 2018/19-es évad végéig a Grazi Opera operastúdiójának volt tagja, ahol számos szerepben tapsoltak neki: énekelte Leonóra (A trubadúr), Almaviva grófnő (Figaro házassága), Madame Cortese (A reimsi utazás), Nedda (Bajazzók) és Angiolieri kisasszony (Mario és a varázsló) szerepeit. Nemrégiben a Zágrábi Horvát Nemzeti Színházban a Mannheimi Nemzeti Színházban és a Linz Landestheaterben Leonóra szerepét formálta meg. 2019 novemberében Gerhilde szólamát énekelte Wagner Walkürjéből, Jaap van Zweden vezénylete alatt az Amszterdami Concertgebouw-ban, egy évvel később pedig ugyanezt a szerepet kapta meg a Párizsi Nemzeti Operában, ahol a Radio France Musique felvételt készített A nibelung gyűrűjéből, Philippe Jordan vezénylésével.

Dalénekesként bemutatkozott a Heidelbergi Tavaszi Fesztiválon, Mannheimban és még számos más városban. Repertoárjában megtalálhatók Bach H-moll Miséje, a Szent János Passió és a Karácsonyi Oratórium, Händel Judas Maccabäusa, Vivaldi Glóriája, több Mozart-mise, Verdi Requiemje és Rossini Stabat Matere. Japánban 2014-ben debütált Beethoven 9. Szimfóniájának szoprán szólójával. A már felsorolt karmestereken kívül dolgozott még Dirk Kaftanal, Oksana Lynivvel, Andrea Sanguinettivel, Steven Sloane-nal és továbbiakkal.

Támogatóink és partnereink