Simándy
Verseny 2021

Versenyzők

Dunne Rory

„basszbariton”

Dunne Rory

Versenyanyag

Elődöntő

  • Puccini: Bohémélet - Vecchia zimarra, senti (Colline)

Középdöntő 

  • Mozart: Don Giovanni - Madamina! Il catalogo è questo (Leporello)
    Humperdinck: Jancsi és Juliska - Ach! Wir armen, armen Leute! (Péter) 

Döntő 

  • Verdi: Falstaff - L'onore! Ladri! (Falstaff)
  • Wagner: Tannhäuser - O du, mein holder Abendstern (Wolfram)

Életrajz

A Dublinban élő basszbariton, Rory Dunne először színészetet tanult a Bull Alley Színház képzésén, mielőtt a Dublini Műszaki Egyetem Zene és Dráma Konzervatóriumán megszerezte zenei alapdiplomáját első osztályú kitüntetéssel.

Néhány éve az Ír Nemzeti Opera Stúdiójának és a Wexford Fesztivál Operaműhelyének tagja és szerződtették a Cork Operaház együttesébe is.

Az elmúlt évben, Roryt kitüntették mind a Blackwater Valley Opera Fesztivál 2021-es évre szóló ösztöndíjával, mind pedig a PWC Ireland és a Wexford Operafesztivál közös ösztöndíjával. 2019-ben megnyerte a Navan Kórusfesztivál Fiatal Operahang (Navan Choral Festival’s Young Opera Voice) díjat, továbbá a Feis Ceoil, a Sligo Feis Ceoil és az Észak-Írországi Opera Glenarm Fesztivál díjait, illetve a Műszaki Egyetem számos versenyét, beleértve a Konzervatórium Arany Medálját.

Énekelte Verdi Falstaffjának címszerepét a Wexford Operafesztiválon, Escamillót, mint beugró szereplő Bizet Carmenjében és az Apa szólamát Humperdinck Jancsi és Juliskájában az Ír Nemzeti Operában. Továbbá Valentine Greatrakes szerepét Raymond Deane Vagabones c. művében az Opera Collective Ireland előadásában, Colline-t Puccini Bohéméletében a Lyric Opera Produkciójában, valamint Gilbert – Sullivan A Mikádó c. operettjének címszerepét a Cork Operaházban.

Rory további munkássága, fellépései, videós előadásai és a róla szóró írások megtekinthetők a www.rorydunne.ie weboldalon vagy az Instagram @therorydunne és Facebook @Rory Dunne - Bass Baritone oldalán.

Támogatóink és partnereink