Simándy
Verseny 2021

Versenyzők

Babić Đurđica

„szoprán”

Babić Đurđica

Versenyanyag

Elődöntő 

  • Mozart: Figaro házassága - Porgi amor (Grófné)

Döntő

  • Puccini: Bohémélet - D'onde lieta usci (Mimì) 
  • Verdi: A sziciliai vecsernye - Mercé, dilette amiche (Elena)

Életrajz

Đurđica Babić Trebinjben (Bosznia Hercegovina) született 1995-ben. 2020-ban végzett az újvidéki Isidor Bajić Zeneiskolában, Ivana Jovanović osztályában. Előtte a Sveti Roman Melod Alapfokú Zeneiskolában végzett, ahol zongorázni, fuvolázni és énekelni tanult. Ugyanitt két éven keresztül hegedült is.

Zenei tanulmányai során számos versenydíjat nyert. Szerbiában országos és nemzetközi versenyeken szerepelt (Zene- és Balettiskolák Országos Versenye, Vera Kovac Vitkai Nemzetközi Verseny, Sremski Karlovic Zenei Tehetségfesztivál, Belgrádi Szlovén Zenei Fesztivál), ahol több elismerést, első és második helyezést szerzett, kivéve a Lazar Jovanović Nemzetközi Énekversenyen, ahol 3. helyet ért el.

Részt vet Marijana Mijanović és Predraga Gosta mesterkurzusán, amely egy gálakoncerttel zárult. Egy évvel később kiválasztották, hogy részt vegyen Olga Makarina, a Metropolitan Opera művészének mesterkurzusán, melynek zárókoncertje a Belgrádi Nemzeti Színházban volt.

Két éven keresztül a Melanija Bugarinović és lánya, Mirjana Kalinović – Kalin Alapítvány Ösztöndíjasa volt. Szintén elnyerte a Vidovdan és a Dositeja Díjakat, ez utóbbit olyan középiskolás diákok kaphatják, akik kiemelkedő eredményeket értek el az Ifjúsági Alapítvány által szervezett versenyeken.

Szólóének mellett kórusban is énekelt. 2018 nyarán ő képviselte Bosznia Hercegovinát a World Youth Choir együttesben, Kínában, ahová a világ összes országából érkeznek énekesek. Továbbá énekelt a Hor UNS egyetemi kórusban és a templomi karban is.

2020 márciusában Jelena Bodražić (Lela di Braca) mesterkurzusán vett részt, melynek a zárókoncertjét az újvidéki Városházán tartották.

Támogatóink és partnereink