Simándy
Verseny 2021

Versenyzők

Kerekes Anna Viktória

„mezzoszoprán”

Kerekes Anna Viktória

Versenyanyag 

Elődöntő 

  • Caldara: Sebben, crudele  

Döntő

  • Händel: Alcina - Ah! mio cor! schernito sei!  (Alcina)
  • Lajtha: Kilenc magyar népdal -  Mikor Csíkból elindultam 

 

Életrajz 

A fiatal kazincbarcikai mezzoszoprán már kicsi kora óta a kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola növendéke. Az általános iskolával párhuzamosan hat évig néptáncolt és immár hatodik éve zenei és klasszikus ének tanulmányokat folytat. Első énektanára Boros Géza énekművész és művésztanár volt, akinek az alapokat és a kezdeti sikerélményeket köszönheti, majd egy rövid ideig Gáldi Sára növendéke volt. 2019 óta Nagy Tamara irányítása alatt tanulja a klasszikus énekes hangképzést. Fiatal művészpalántaként rendkívül hálás jelenlegi tanárának, hiszen Tamara pozitív energiái, nyitottsága a hangi fejlődés mellett, személyisége folyamatos fejlődésére is nagyon jó hatással van. Anna a klasszikus hangképzés és szolfézs mellett  elkezdett zongorázni és fejlesztő céllal ütő hangszerekkel is ismerkedni.

Az Irinyi János Református Oktatási Központ szakgimnáziumi tagozatán érettségizett pedagógia szakon 2020-ban. Jelenleg a pedagógiai szakra ráépülő egy éves szakképzésben vesz részt. Tanárai, akiket  példaképként tisztel, megerősítették benne azt az elhatározást, hogy az éneklést szeretné hivatásává tenni, ezért az idén felvételizik a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézet és a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar BA előadóművészet-klasszikus ének szakára.

Fiatal kora ellenére több művészi sikert is magáénak tudhat: 

Az Észak-Magyarországi Zene és Művészeti Iskolák 14. Regionális Kamarazenei Találkozóján első helyezést nyert az általa előadott, kifejezetten az ő hangjára komponált Tavasz Dal című Kerek Gábor szerzeménnyel.  

2019-ben szóló énekesként lépett a kazincbarcikai közönség elé a városi Újévi Koncerten. 

2020. márciusában II. helyzést ért el az V. Hangok Varázsa Tehetségkutató versenyen Miskolcon a klasszikus ének kategóriában egy rendkívül nívós mezőnyben, ahol több versenyző is komoly zenei előképzettséggel rendelkezett. A versenyen való részvétel és pozitív visszajelzés nagy lendületet adott a további munka folytatásához. 

 

Támogatóink és partnereink