Simándy
Verseny 2020

Versenyzők

Szőke Diána

„szoprán”

Szőke Diána

Versenyanyag

Elődöntő

  • Massenet:Poëme d'amour - No.3. Ouvre tes yeux bleus  

Döntő

  • Händel: Semele -Oh sleep, why dost thou leave me? (Semele)
  • Mozart: Così fan tutte - Una donna a quindici anni (Despina)  

Szőke Diána Budapesten született 2000-ben. Jelenlegi tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti és Hangszerészképző Gyakorló Szakgimnázium 13. évfolyamán végzi. A sikeres OKJ vizsga megszerzése után a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem klasszikus magánének szakára tervez felvételt nyerni.

A zene gyermekkora óta jelen van az életében. Először a Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskolában tanult szolfézst, illetve zongorát 2008 és 2015 között. 2015-ben felvételt nyert a Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnáziumba, ahol Szabó Magdolna Mária lett a tanára.

2016 óta rendszeres résztvevője a Veszprémi Klasszikus Magánének Versenynek. 2020-ban II. korcsoportban I. helyezést, 2019-ben II. korcsoportban Különdíjat, 2016-ban I. korcsoportban pedig III. helyezést ért el.

Angolból középfokú (B2) nyelvvizsgát szerzett, az olasz nyelvet 4 éve tanulja. Szabadidejében gyakran néz operaelőadásokat, színházba jár, illetve kurzusokat látogat. Nagyon érdekli a sport és a cukrászat is.

Jövőbeli tervei közt szerepel, hogy még többet tanulhasson énekművészektől és operaénekesnőként valósíthassa meg álmait.

Támogatóink és partnereink