Simándy
Verseny 2021

Versenyzők

Szőke Diána

„szoprán”

Szőke Diána

Versenyanyag

Elődöntő

  • Händel: Xerxes - Un cenno leggiadretto (Atalanta)

Középdöntő

  • Paisiello: Il mio ben quando verrà
  • Kodály: Magyar népzene énekhangra és zongorára XI. kötet 59. dal Este, rózsám, ne jöjj hozzám

Döntő

  • Händel: Xerxes - Và godendo vezzoso e bello (Romilda)
  • Mozart: Così fan tutte - In uomini, in soldati  (Despina)  

 

Életrajz

A fiatal, budapesti születésű szoprán nagy álma vált valóra 2020-ban, hiszen felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem  Bachelor klasszikus ének szakára, ahol Kertesi Ingrid a mestere. A zene gyermekkora óta jelen van az életében. Először a Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskolában tanult szolfézst illetve zongorát (2008-2015). 2015-ben felvételt nyert a Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnáziumba, ahol Szabó Magdolna Mária volt a magánének tanára. Az érettségit követően, ötödéven, sikeres OKJ vizsgát tett.  

2016 óta rendszeres résztvevője a Veszprémi Klasszikus Magánének Versenynek. 2020-ban II. korcsoportban I. helyezést, 2019-ben II. korcsoportban Különdíjat, 2016-ban I. korcsoportban pedig III. helyezést ért el.

Angolból középfokú nyelvvizsgát szerzett, az olasz nyelvet 5 éve tanulja. Szabadidejében gyakran néz operaelőadásokat, színházba jár, illetve kurzusokat látogat. Nagyon érdekli a sport és a cukrászat is.

Jövőbeli tervei közt szerepel, hogy még többet tanulhasson énekművészektől és operaénekesnőként valósíthassa meg álmait.

Támogatóink és partnereink