COMPETITION ANNOUNCEMENT 2024 APPLICATION 2024

Verseny 2021

Versenyzők

Szeleczki Artúr Norbert

„tenor”

Szeleczki Artúr Norbert

Versenyanyag

Elődöntő 

  • Cardillo: Core 'ngrato  

Középdöntő 

  • Csajkovszkij: Anyegin - Kuda, kuda vi udalilis/Куда, куда вы удалились (Lenszkij)
  • Verdi: Oberto - Ciel che feci... Ciel pietoso, ciel clemente (Riccardo)

Döntő 

  • Donizetti: Szerelmi bájital -  Una furtiva lagrima (Nemorino)
  • Verdi: Luisa Miller - Quando le sere al placido (Rodolfo)  

Életrajz

A fiatal budapesti tenor életében a zene már korán központi szerepet kapott. Hangszeres képzését trombitán kezdte a Kispesti Alapfokú Művészetoktatási Intézményben, ahol 2008-2015 között Schweigert Csaba tanítványa volt. 2013-tól már magánéneket is tanult Szilágyi Olga növendékeként a Dohnányi Ernő Alapfokú Művészetoktatási Intézményben. A BMSZC Trefort Ágoston Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskolában érettségizett a magyar-angol informatikus képzésben. 2017-ben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem klasszikus ének szakára; mestere Fried Péter énekművész, operaénekes. Angolul felsőfokon beszél, továbbá olaszul, oroszul és németül tanul.

2018-ban és 2019-ben is részt vett Claudio di Segni, a római Conservatorio di Santa Cecilia professzorának Zeneakadémián tartott mesterkurzusán. 2016 novemberében a Szent Efrém Férfikarral lépett fel Liszt Ferenc: A négy elem című művének bemutatóján. 2015 október és 2016 január között a Magyar Zenés Színház szervezésében Bozsó József: Mátyás és a Bolondkirály c. darabjában a Burkus királyfi szerepét alakította.

Számos énekversenyen szerepelt kiváló eredménnyel: 

2019 -ben a IV. Házy Erzsébet Nemzetközi Tehetségkutató Énekversenyen nyert 2. helyezést operett kategóriában.

2018 –ban a III. Danubia Talents International Music Competition – Abszolút 1. díjasa volt. Ugyanebben az évben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem  II. Andor Éva Énekversenyén nyert 3. díjat Bachelor kategóriában.

2017-ben a Magyar Énekkultúra Barátainak Köre részesítette  "Szép magyar kiejtésért" -díjban.

2017-ben több országos énekversenyen is előkelő helyen végzett: A XI. Országos Ádám Jenő Énekversenyen 1. díjat nyert az I. korcsoportban, a Zene és Művészeti Iskolák Magánének Szakos Tanulóinak 19. Balassagyarmati Találkozóján a  III. korcsoport versenyzői közül a zsűri opera kategóriában 1. díjat, műdal kategóriában pedig a Nagydíjat ítélte neki. 

2016-ban Kiemelt Nívó-díjat nyert a VII. Fővárosi Magánének Fesztiválon, a Zene és Művészeti Iskolák Magánének Szakos Tanulóinak 18. Balassagyarmati Találkozóján a III. korcsoportban opera kategóriában 1. díjat, műdal kategóriában pedig 2. díjat nyert. Az I. Veszprémi Klasszikus Magánének Versenyen  2. díjat nyert a II. korcsoportban.

 

Támogatóink és partnereink