Simándy
Verseny 2021

Versenyzők

Matic Mirjana

„szoprán”

Matic Mirjana

Versenyanyag

Elődöntő

  • Leoncavallo: Bajazzók  - Qual fiamma avea nel guardo ... Stridono lassù (Nedda)  

Középdöntő 

  • Charpentier:Louise - Depuis le jour (Louise)
  • Verdi: Attila - Santo di Patria... Da te questo (Odabella)  

Döntő 

  • Puccini: Pillangókisasszony - Un bel dì, vedremo (Cso-cso-szán)
  • Verdi: Ernani - Surta è la notte ... Ernani, Ernani involami (Elvira)

Életrajz

Mirjana Matic a szerbiai Valjevóban született. Zenei tanulmányait zongorával kezdte, amit középiskolai tanulmányai befejezéséig folytatott. Miután sikeresen lediplomázott az Újvidéki Művészeti Akadémián, énekszakot végzett a Belgrádi Egyetem Művészeti Karán, Nikola Kitanovski professzor osztályában. Jelenleg doktori tanulmányokat folytat.

A mesterképzés alatt nyújtott sikeres opera és koncertelőadásaiért az Énektanszék a Biserka Cvejic Díjjal jutalmazta. Az árpatarlói Nikola Cvejic Nemzetközi Énekversenyen különdíjat nyert.

Mesterképzése alatt a Stevan Hristic Szürkület (Suton) c. operájában Pavle szerepét énekelte a belgrádi Madlenianum Opera és Színházban. Néhány hónappal később a belgrádi Nemzeti Színház színpadán először énekelte Adriana szerepét Francesco Cilea Adriana Lecouvreur és Leonorát Verdi A trubadúr c. operájában. Ugyanebben az évben debütált Hannaként Lehár Ferenc A víg özvegy c. operettjében, amit újfent a Madlenianum Opera és Színházban énekelt.

Operaénekesi tevékenysége mellett koncertezik is zongora és zenekari kísérettel, ahol többek között Verdi, Donizetti, Bizet, Leoncavallo, Charpentier és Puccini áriákkal lép fel.

Támogatóink és partnereink