Simándy
Verseny 2021

Versenyzők

Kristóf István

„bariton”

Kristóf István

Versenyanyag

Elődöntő

  • Bizet: Carmen - Votre toast je peux vous rendre (Escamillo)

Középdöntő 

  • Massenet: Manon - Épouse quelque brave fille (Des Grieux)
  • Erkel: Bánk bán - Ha férfi lelkedet egy hölgyre feltevéd (Petúr)

Döntő

  • Erkel: Bánk bán - Mint száműzött ki vándorol ... Hazám, hazám (Bánk)
  • Britten: Szentivánéji álom  - When my cue comes, call me (Bottom) 

Életrajz

Az 1986-os születésű bariton 2006-ban szerzett művelődésszervező – informatikus könyvtárosi diplomát a Szegedi Tudományegyetemen, énekléssel 2008 óta foglalkozik. Énekmesterei voltak többek között Csete Attila, Károly Katalin, Kálmándi Mihály és Bátori Éva. Megfordult a könnyűzene és film világában is: énekel a Sétakiadás zenekarban, 2010-ben vokalistaként működött közre Szörényi Levente Hattyúdal c. koncertjén és szerepelt a Sándor János rendezte Jelöletlen tömegsírok c. filmben. Angolból középfokú, németből alapfokú ismeretei vannak.

2008-ban az István, a király c. rockoperában énekelte Solt, illetve Krónikás szerepét a Kaposvári Csiky Gergely Színházban és a Papp László Sportarénában, ami után az országos turnén is részt vett.

2009-ben a Nevesincs Színházban Edmond Rostand – Viktor Máté: Cyrano c. musicaljében játszotta Cuigy, Vicomte, Poéta és a Kadét szerepét, ugyanitt a Toldi c. darabban is alakította a címszereplőt.

2010-2011 között a Karinthy Színház/Kabaré 24 Verebes István: Hat celeb keres egy szorzót c. produkciójában szerepelt, illetve a Kecskeméti Katona József Színházban is játszott a Nyomorultak c. musicalben, mint Combferre és kórustag és beugrása is volt Courfeyrac és Grantaire szerepére.

2011-2012 között maradt a Kecskeméti Katona József Színháznál, ahol a Ganxsta – Pierrot – Darvasi: Popeye c. darabban Tengerész Joe-t, Lehár Ferenc Víg özvegyében Bogdanovicsot, Galambos – Szemenyei – Réczei Winnetoujában Oroszlánszívűt, Békés Pál A kétbalkezes varázslójában pedig az Ajtót alakította.

2012-2016 között a Budapesti Operettszínházban az alábbi szerepeket játszotta: A denevér – Falke, Váltságdíj – Pénzügy miniszter, A mosoly országa – Fu Li, követségi titkár, Ördögölő Józsiás – Ropogán. A németországi és oroszországi Operett Gálán szólistaként szerepelt.

2013-2016 között a Nemzeti Színházban basszus szólót énekelt Honegger – Claudel: Johanna a máglyán c. darabban.

2014-től a Magyar Állami Operaházban láthatjuk a West Side Storyban Diesel, Verdi Rigolettójában pedig a Porkoláb szerepében, illetve énekkari tagként közreműködik többek között Bizet Carmenjében, Weber Bűvös vadászában, Stravinsky Rake’s Progress c. művében, Verdi Aidájában. 2018-tól a Pécsi Nemzeti Színházban is fellép, mint Des Grieux Massanet Manonjában és Escamillo Bizet Carmenjében.

Támogatóink és partnereink