Simándy
Verseny 2021

Versenyzők

Görbe Norbert

„bariton”

Görbe Norbert

Versenyanyag

Elődöntő

  • Donizetti: Szerelmi bájital - Come Paride vezzoso (Belcore)

Középdöntő

  • Kodály:Háry János - Toborzó: A jó lovas katonának (Háry János)
  • Mozart: Figaro házassága - Tutto è disposto...Aprite un po'quegli occhi (Figaro)

Döntő

  • Erkel: Bánk bán - Ha férfi lelkedet egy hölgyre feltevéd (Petúr)
  • Bizet: Carmen - Votre toast je peux vous le rendre (Escamillo)

 

Életrajz

Az ifjú erdélyi származású bariton zenei tehetsége már fiatalon megnyilvánult. Általános iskolai tanulmányait cselló főszakon és zongora mellékszakon végezte a csíkszeredai Nagy István Művészeti Líceumban, majd ugyanitt folytatta gimnáziumi tanulmányait 2011-ben, de már magánének főszakon és zongora mellékszakon. 2015-től a brassói Transilvania Egyetem Zeneművészeti Kara mellett a Pszichológiai Karon is tanulmányokat folytatott. Klasszikus énekművészként 2019-ben vette át Bachelor diplomáját. Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karának hallgatója Operaének mesterszakon és az idén diplomázik. 

Számos produkcióban mutathatta már meg tehetségét szólistaként is. 2020-ban Ottone szerepét alakította nagy sikerrel Händel: Agrippina című operájában a Szegedi Szabadtéri Játékokon. 2018-ban Marco szerepében debütált Puccini: Gianni Schicchi című művében a Brassói Operában. Énekkari művészként a Szegedi Nemzeti Színház több produkciójában is tapasztalatot szerzett:  Wagner: Tannhäuser, Mozart: Cosi fan tute, Szirmai: Mágnás Miska. A Csíki Játékszín énekkari művészeként is fellépett 2018/19-es évadban. 

Románul felsőfokon beszél, németből, angolból és olaszból alapszintű ismeretei vannak. Szabadidejében szívesen sportol, különösen a túrázást és a kerékpározást kedveli, de szívesen csellózik, zongorázik és gitározik is.

Támogatóink és partnereink