Simándy
Verseny 2020

Versenyzők

Chen Hongyu

„bariton”

Chen Hongyu

Versenyanyag

Elődöntő

  • Leoncavallo: Zazà - Zazà piccola zingara (Cascart)

Középdöntő 

  • Csajkovszkij: A pikk dáma - Ja vasz ljublju, bezmerno (Jeleckij)
  • Verdi: Don Carlos -  Son io mio Carlo...O Carlo, ascolta (Posa)

Döntő 

  • Leoncavallo: Bajazzók - Si può?  - Prologue (Tonio)
  • Verdi: Un ballo in maschera - Eri tu, che mcchiavi guell'anima (René)

Életrajz

A fiatal bariton Belső-Mongóliában született, 2017-ben kitüntetéssel vizsgázott a saari Zenei Egyetemen (a német koncertvizsga doktori fokozatának megfelelője), Eva Randová vezetése alatt. Mesterdiplomáját legjobb eredménnyel Mannheimban szerezte, ahol mestere Rudolf Piernay volt.

Több verseny győztese, részt vett többek között az 53. Anton Dvorak Nemzetközi Énekversenyen (Csehország), a 18. Ada Saei Nemzetközi Énekversenyen (Lengyelország), a 18. Imrich Godin Nemzetközi Énekversenyen (Szlovákia), a Concours de Chant Lyrique à Paris UPMCF-en (Franciaország), az 5. J. E. J. Reszkow Nemzetközi Énekversenyen (Lengyeloszág) és a 23. Rheinsberg Kastély Kamaraoperai Fesztivál Nemzetközi Énekversenyén (Németország).

Művészi pályafutását a Friedrich Ebert Alaptívány, a Wilhelm Müller Alaptívány, a Richard Wagner Alapítvány és a Yehudi Menuin “Live Music Now” Alapítvány támogatta. Játszott a Frankfurti Operaházban, a Bayreuthi Ünnepi Játékokon (Haus Wahnfried), a Tiroli Ünnepi Játékokon, a Metzi Operaházban, a Weimari Nemzeti Színházban, a Nordhauseni és a Szegedi Nemzeti Színházban.

Fellépései által számos európai és ázsiai országban járt, és olyan híres zenekarokkal dolgozott együtt, mint a Német Rajna-vidék-Pfalzi Állami Filharmónia, a Brandenburgi Állami Zenekar, a Prágai Filharmónia, a Lorraine-i Nemzeti Zenekar, illetve karmesterekkel, mint Christian Thielemann, Helmut Rilling, Gustav Kuhn, Heribert Beissel és Stefan Sanderling.

2018 óta tanít a Belső-Mongóliai Egyetemen és vendégprofesszora a Szegedi Tudományegyetemnek. Kínában és Európában egyaránt tart mesterkurzusokat.

Támogatóink és partnereink