Simándy
Verseny 2021

Versenyzők

Anastasiades Mariza

„szoprán”

Anastasiades Mariza

Versenyanyag

Elődöntő

  • Delibes: Les filles de Cadix 

Középdöntő 

  • Verdi: Az álarcosbál - Saper vorreste (Oscar)
  • Donizetti: Lammermoori Lucia - Regnava nel silenzio...Quando rapito in estasi  (Lucia)

Döntő 

  • Gounod: Romeó és Júlia - Ah! Je veux vivre dans le rêve (Júlia)
  • Mozart: Don Giovanni - Or sai chi l'onore (Donna Anna)

Életrajz 

A ciprusi szoprán, Mariza Anastasiades nemrégiben megkapta a „Profi operaénekesek” kategóriában a legmagasabb pontszámot elért „díjazott díjat” a 2019-es Belgrádi Nemzetközi Énekversenyen.

2017-ben az a megtiszteltetés érte, hogy I. díjat vehetett át a Duna Szimfonikus Zenekar által szervezett Nemzetközi Énekversenyen Budapesten.

Repertoárja a reneszánsz és a barokk korszakától az operai, oratóriumi és hazug repertoárt átfogó 20. századi zenéig terjed.

Anastasiades együttműködött a New York-i Metropolitan Opera zenekaraival és karmestereivel - Gregory Buchalterrel; a Várnai Nemzetközi Zenekarral, ahol Lauretta szerepét énekelte a „Gianni Schicchi” 2019-ből.

2017/18-ban az Prágai OpernFest résztvevőjee volt, ahol együttműködött Richard Hein, a Prágai Állami Operaház (Národní Divadlo) karmesterével.

Mariza a Duna Szimfonikus Zenekarral is énekelt Budapesten 2017-ben  Andreas Deák vezényletével. 2018-ban a Larissa Szimfonikus Zenekarral - Christos Ktistakis vezényletével - Drusilla szerepét énekelte a Poppea megkoronázása című operában.

Nagyon fiatal korától kezdve mesterkurzusokon fejlesztette énektechnikáját és előadókészségét: Barbara Frittoli, Marco Balderi, Vitalba Mosca (Olaszország), Claudia Visca (Bécs), Andrea Rost ( Németország), Kassandra Dimopoulou, Aris Christofellis (görög), Marios Andreou (ciprus) stb.

Anastasiades Ausztriában (Bécsi Konzervatórium) és Cipruson (Nicosia M.Mus Egyetem) tanult klasszikus éneket és operát, az olasz Bel Canto repertoárra és énektechnikára szakosodva (MMus, Bmus).

2013 decemberében Mariza megkapta a New York-i Kyrenia Operaverseny első díját. 2015-ben ösztöndíjat kapott a Maria Ioannou Alapítvány „Éneklés kiváló tanulójaként”. Mariza a limosoli „Marios Tokas” Zenei Líceumban végzett.

Jelenleg tehetséges gyerekeket oktat a nicosiai Pankyprion Odeonban, valamint az Oktatási és Kulturális Minisztérium Zeneiskoláiban.

Támogatóink és partnereink