Simándy
Verseny 2021

Versenyzők

Dolhai Luca

„szoprán”

Dolhai Luca

Versenyanyag 

Elődöntő 

  • Verdi: Il poveretto

Döntő 

  • Brahms: Mädchenlied Op.107. No.5.
  • Kacsoh: János vitéz - Van egy szegény kis árvalány (Iluska) 

Életrajz 

A kistarcsai születésű fiatal szoprán a középiskolai tanulmányait  a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti és Hangszerészkepző Gyakorló Szakgimnáziumában kezdte a 2017-ben, ahol az idén érettségire készül. Klasszikus magánének szakon Szabó Magdolna növendéke, korrepetítora Baja Mónika. 

Számos versenyen is megmérettette magát ifjú énekesként: 

Rendszeres résztvevője volt a Veszprémi Klasszikus Magánének Versenyeknek, ahol 2018-ban 2. helyen, 2019-ben és 2020-ban pedig 1. helyen végzett.  

A Szent István király Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola által megrendezett VIII. Országos Énekversenyen 1. helyezést ért el 2020-ban.

A Virtuózok V4+ nevezetű műsorban is lehetősége volt kipróbálni magát.

Iskolai keretek között a koncertek rendszeres fellépője volt. A Zeneakadémia Solti termében a Versenygyőztesek elnevezésű koncerten is énekelhetett. Végzős gimnazistaként fellépett a Budapesti Operettszínházban, illetve a Zeneakadémia nagytermében.

Szenvedélyesen szereti a magyar néptánckultúrát, népzenét, tíz évig néptáncolt is. 2021-ben kezdett el egy népi hangszeren, a kobzon tanulni. A moldvai dallamok mellett a kalotaszegi népzenekultúra és tánckultúra áll hozzá a legközelebb. Szabadidejében többnyire varr, hímez, fest, rajzol,  zongorázik és olvas. Szereti a történelmet és az irodalmat, az ilyen témájú regényeket és írásokat.

Támogatóink és partnereink