Simándy
Verseny 2021

Versenyzők

Ligons Ivory

„bariton”

Ligons Ivory

Versenyanyag

Elődöntő

  • Korngold: A halott város - Mein Sehnen, mein Wähnen (Pierrot)

Középdöntő 

  • Mozart: Così fan tutte - Rivolgete a lui lo sguardo (Guglielmo)
  • Gershwin: Porgy and Bess -  A woman is a sometime thing (Jake) 

Döntő

  • Strauss: Ariadné Naxos szigetén - Lieben, Hassen, Hoffen, Zagen (Harlequin)
  • Massenet: Hérodiade - Vision Fugitive (Hérode)

A fiatal baritonművész, Ivory Ligons, jelenleg a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Zeneművészeti Kar hallgatója, ahol dr. Temesi Mária kezei alatt tanul.

Énekelni emlékezet kezdete óta szeretett. Énekes családból származik, itt kapta első énekleckéit is a gospel és jazz énekes nagymamáitól. Öt éven keresztül olyan tanároktól kapott kitűnő oktatást, mint Nicole Cabell, Vinson Cole, Milena KItic és Temesi Mária. Célja, hogy gyakorlott énekessé váljon és a hangját a lehető legmagasabb szintre fejlessze, hogy a világ legfőbb koncerttermeiben léphessen fel. De legfontosabbként, a zene ajándékával szeretné megérinteni az emberek lelkét, hogy meggyógyítsa a világot.

Díjai és kitüntetései széleskörűek. Énekelt a Texas All-state kórusban, a Texas Regional Kórusban, a Délkeleti Texas Kórusban ás háromszor lépett fel az American Chorals Direction Association köreiben. A Dayton Középiskolában az Év Énekesének választották és elnyerte az iskola ösztöndíját. továbbá a Depaul Zeneiskola ösztöndíját és délkelet Texas kiváló előadók számára fenntartott díjat. Repertoárja is igen széleskörű, jazz, opera, musical, gospel dallamokat ölel fel. és a színjátszás sem idegen tőle.

Énekelte Seaweed szerepét a Hairspray c. musicalből, Danny Zuko-t a Greaseből, Papagenot a Varázsfuvolából, a Don Giovanni címszerepét és Hector Zeroni szerepét a Holes c. darabban. Továbbá olyan magas szintű kurzusokon vet részt, mint a Berlini Operaakadémia, a római Oc Arts Vocalis vagy a Houston Nyári Operaakadémia.

Támogatóink és partnereink