Simándy
Verseny 2021

Versenyzők

Kuzmina Maria

„szoprán”

Kuzmina Maria

Versenyanyag 

Elődöntő

  • Rachmaninov: Hat románc Op.8. No.6. Molitva   

Középdöntő 

  • Mozart: Cosi fan tutte - Temerari...Come scoglio (Fiordiligi)
  • Rachmaninov: Hat románc Op.38. No.2. K ney  

Döntő

  • Leoncavallo: Bajazzók  - Qual fiamma avea nel guardo... Stridono lassù (Nedda)
  • Mozart: Don Giovanni - Crudele? Ah! no mio bene ...Non mi dir, bell' idol mio (Donna Anna)   

Életrajz 

Orosz szoprán, Maria Kuzmina 2018-ban érettségizett a belgrádi Mokranjac Zenei Középiskolában Prof. Valentina Taškova osztályban. Jelenleg az Újvidéki Művészeti Akadémia Bachelor szakos hallgatója, ahol magánének tanára Prof. Ljiljana Lišković.

Három egymást követő évben is ösztöndíjasa volt a „Melania Bugarinovic és lánya, Mirjana Kalinovic-Kalin” Alapítványnak, amelyet az újvidéki énekművészet előmozdításáért ítéltek részére. 

2018 szeptembere óta a "Visoko C" zenei együttes tagja, amellyel "Hamupipőke" és "Macska csizmában" gyermekdarabokban lépett fel Szerbiában és külföldön egyaránt . Részt vett Matijaž Robavs operaénekesnő mesterkurzusá Szlovéniában, majd prof. Vitkai Kovac Vera emeritus kurzusán Újvidéken.

2018-ban Leoncavallo: Bajazzók című opera produkciójában is részt vett a  „Madlenianum” operában és színházban. 2018/19-es évadtól  kórus állandó tagja lett és felvették a zemuni „Madlenianum” opera és színház operastúdiójába, ahol a „Jelenlét” című darabban is énekelt. 

2014-től aktívan részt vesz nemzetközi és országos szólóénekes versenyeken, ahol főleg első díjakat és díjazottakat nyer ("Szerb Szóló Dal", "Mita Topalovic", "Vitacai Vera Ková", "Lazar Jovanovic", Köztársaság UMBPS verseny és ZMBPS.).

Néhány figyelemre méltó előadás az "Opera Arias"  koncert UAMO "Stanislav Binicki" kíséretében és Pavel Medakovic vezényletével a Szerb Hadsereg Házában, valamint a Mokranjac Zeneiskola elő estéjén tartott előadások zenekar kíséretében.

2008-ban  Gyermekkórus tagjaként részt vett a "Borisz Godunov", "Turandot" és "Diótörő" darabokban.

2007-ben a Prokofjev Gyermekkórus szólistájaként Oroszország számos koncerttermében lépett fel, így például: Csajkovszkij-teremben, a Kreml nagytermében és a moszkvai zeneházban.

 

Támogatóink és partnereink