Simándy
Verseny 2021

Versenyzők

Eleni Danae

„szoprán”

Eleni Danae

Versenyanyag

Elődöntő

  • Mozart: Figaro házassága - E Susanna non vien!... Dove sono i bei momenti (Grófné)   

Középdöntő 

  • Britten: A csavar fordul egyet - How beautiful it is (A nevelőnő) 
  • Puccini: Bohémélet - Sì. Mi chiamano Mimì (Mimì)

Döntő 

  • Gounod: Faust - Que vois-je là?... Ah, je ris de me voir si belle (Marguerite)
  • Puccini :Turandot - Signore ascolta! (Liù)

 

Életrajz 

Danae Eleni, a Bahreinban született, angol-görög származású szoprán, a Királyi Zenei Főiskolán és az Oxfordi Egyetemen tanult. Jelenleg, egy készölő felvételéhez és szólóest-turnéhoz a 19. századbeli dalművészetet tanulmányozza. A 2020-ban eltörölt előadásai közt található Beethoven Fidelio-ja, amelyben Marzelline szerepét énekelte volna, és egy szólóest sorozat az Egyesült Királyságban. 

Nemrég költözött Varsóba, ahol a Fryderyk Koncertteremben debütált 2020 decemberében, illetve a Lengyel Nemzeti Rádióban is hallható lesz egy szólóest keretében, mint az Iwony Borowickiej Énekverseny 2020-es győztese. 2021-ben Lehár A víg özvegy c. operettjében Valencienne szerepét fogja alakítani az Opera de Baugé Fesztiválon. 

Jelenlegi szerepei közt megtalálható Mozart Figaro házasságának Susannája, a Varázsfuvola Paminája, Bernstein West Side Story-jának Mariája, és Tchouhadjian Gariné c. operájának a címszerepe. Mivel szenvedélye az oktatás és a kortárs zene, rezidens szopránként közreműködött az Athéni II. Nemzetközi Zeneszerző/Előadó Fesztiválon és vendégelőadó volt a szingapúri Yale-NUS Egyetemen, ahol éneket és zeneszerzést oktatott. Továbbá workshopokat tartott az English Pocket Opera Company, a Garsington Opera Education, a Baseless Fabric, a brit Metta Színház számára, továbbá Boszniában és a Közel-Keleten. Előadással egybekötött fellépései voltak matematikából és zenéből a Malala Alapítvány “Math Teams” számára. 

 

Támogatóink és partnereink