COMPETITION ANNOUNCEMENT 2024 APPLICATION 2024

Verseny 2021

Versenyzők

Dani Dávid

„basszus”

Dani Dávid

Versenyanyag

Elődöntő

  • Ponchielli: Gioconda - Sì! Morir ella de’! (Alvise Badoèro)  

Középdöntő 

  • Beethoven: Fidelio - Hat man nicht auch Gold beineben (Rocco)
  • Rimszkij-Korszakov:Cári menyasszony - Zabylasya (Sobakin)

Döntő

  • Verdi: Simon Boccanegra - A te l'estremo addio… Il lacerato spirito (Fiesco)
  • Borogyin: Igor herceg -Zdorov li, knyaz'? / Здоров ли, князь? (Koncsak kán) 

Életrajz

Miskolcon nőtt fel, zenei tanulmányait az Erkel Ferenc Zeneiskolában kezdte hat éves korában, ahol tizenkét évig zongorázott mielőtt magánéneket kezdett tanulni a középiskola befejeztével. A zeneiskolai évek alatt számos énekverseny díjazottjaként ért el sikereket többek között az Ádám Jenő Dalversenyen, a Varga László Énekversenyen és a Gregor József Énekversenyen.

A gimnázium évek alatt kisegítőként dolgozott a Miskolci Nemzeti Színház énekkarának basszus szólamában. A középiskola után Villamosmérnöki tanulmányokat folytatott, majd sikeresen felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneakadémia magánének szakára. Először énekművészként alap- és mesterképzésen diplomázott, majd a magánének-művésztanári mesterképzésen is sikeresen szerzett oklevelet 2015-ben. Emellett olyan jelentős művészek mesterkurzusain is részt vett, mint Claudio de Segni, Perencz Béla, Jevgenyij Nyesztyerenko, Kurt Rydl és Marton Éva.

A zeneakadémiai éveket követően hangversenyek basszus szólistájaként szerepelt egyebek mellett a Zeneakadémián, a Pesti Vigadóban, a Mátyás-templomban, a Miskolci Operafesztivál Gálakoncertjén, valamint Svájcban, Ausztriában és Németországban is.

Különböző operaszerepekben fellépett többek között a Miskolci Nemzeti Színházban, a Pécsi Nemzeti Színházban, a Szegedi Nemzeti Színházban, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, a Szegedi Szabadtéri Játékokon, a Művészetek Palotájában és a MuTh Konzertsaalban Bécsben is.

Támogatóink és partnereink