Verseny 2020

Zsűri

Ókovács Szilveszter
zsűri elnök

Operaénekes (bariton), televíziós szakember, a Magyar Állami Operaház főigazgatója. Ókovács Szilveszter zenei tanulmányait a győri Liszt Ferenc Főiskola zeneiskolai magánének-tanár szaka után a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémia operaénekes szakán folytatta. Magánének- és operatörténet-tanári tevékenységét követően az Erkel Színház ügyvezetői, majd az Operaház kommunikációs igazgatói tisztét töltötte be. Néhány évre távolodott csupán el az operától, de akkor sem egészen. 2005 és 2011 között a HírTv, majd a Duna Televízió vezetésében töltött be fontos tisztséget, főmunkatársi, illetve vezérigazgatói pozícióban. 2011 óta újra a Magyar Állami Operaház tölti ki az életét. Először kormánybiztosként, majd előbb megbízott, 2012 óta pedig kinevezett főigazgatóként munkálkodik a magyar operajátszás ügyén.

 

Bátor Tamás
zsűritag

Operaénekes (mélybasszus), a Müpa művészeti főtanácsadója, a Magyar Állami Operaház művészeti tanácsadója.

1981-ben végzett a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola ének szakán Bende Zsolt növendéke volt. 1986-ban diplomázott, majd az Operaház tagja lett, ahol Wagner Parsifaljában debütált. 1986-ban a milánói Scala ösztöndíjasa lett, ahol többek között Giulietta Simionato és Luciano Silvestri irányítása alatt folytatta tanulmányait. 1989-ben a luzerni Stadttheaterbe szerződött, ahol több produkcióban is szerepelt. 2006-ig a világ számos városában énekelt, emellett közel húsz évig állandó vendégművésze volt a Magyar Állami Operaháznak. Repertoárja széleskörű, a barokk művektől egészen a kortárs művekig, az orosz operáktól kezdve, az olaszon át a német operákig terjed, szívesen énekel oratóriumokat, dalokat is.

Számos világhírű karmesterrel dolgozott együtt, többek között Daniele Gatti-val, Fischer Ádámmal, Kobayasi Ken-Ichiro-val, Jurij Szimonov-val, Kocsis Zoltánnal és Vásáry Tamással. Több nemzetközi énekverseny zsűrijében volt visszatérő meghívott. 2003 és 2011 között a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál ügyvezetője, 2007 és 2011 között a Nemzeti Filharmonikus Zenekar tanácsadója volt, 2007-től a Magyar Állami Operaház tanácsadója, 2011-től pedig a Művészetek Palotája koprodukciós programigazgatója.

2017-ben átvehette a Magyar Arany Érdemkeresztet munkássága elismeréseként.

 

Kiss-B Atilla
zsűritag

Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas operaénekes (tenor), akadémikus, a Magyar Művészeti Akadémia elnökségi tagja, az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia rendes tagja, a Budapesti Operettszínház főigazgatója, egyetemi oktató, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem művésztanára.

Kiss-B. Atilla a kolozsvári Gheroghe Dima Zeneakadémia ének és opera szakán szerzett diplomát, tanárai Kriza Ágnes, Alexandru Fărcas, Gheorghe Rosu voltak. Két évig a Conservatoire de musique de ville de Luxembourg ösztöndíjasaként Ionel Panteánál tanult ének- és operaművészetet. A prágai Mozart akadémián Eva Blahova, Kerstin Meyer és és Ionel Pantea tanítványa volt. Részt vet Luise Bosabalian és Mariana Nicolesco mesterkurzusain is. 1991-ben debütált a kolozsvári operában, majd 1992-ben Erkel Ferenc Bánk bán című operájának címszereplőjeként mutatkozott be a Gyulai Várszínházban.

A Magyar Állami Operaházban 1999-ben lépett először színpadra Szokolay Sándor Szávitri című operájában Szattjaván szerepében. Elsősorban hőstenor szerepeket énekel. A klasszikus repertoár mellett feladatának tekinti a magyar és az egyetemes operairodalom kortárs zeneszerzői műveinek a tolmácsolását is, repertoárjáról nem hiányoznak az oratóriumok és kantáták sem. Fellépett a barcelonai Liceu Opera színpadán, Berlinben a Komische Operben, Bernben, a Bukaresti Nemzeti Operában, Prágában,Varsóban, Pozsonyban, Ljubljanában, a Tokiói Nemzeti Operában, a Párizsi Nemzeti Operában, Marseille-ben, Nantes-ban, Rouen-ban, Monte Carlóban, Torontóban.

Káel Csaba filmjének, az Erkel operájából forgatott Bánk bán-nak a címszereplője. A filmet az Oscar-díjas Zsigmond Vilmos fényképezte.

 

Gyüdi Sándor
zsűritag

Liszt Ferenc-díjas magyar karmester, a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgatója, a Szegedi Nemzeti Színház zeneigazgatója, a Vaszy Viktor Kórus vezető karnagya. Szekszárdon született 1959-ben, Pécsett nevelkedett, a Nagy Lajos Gimnázium fizika tagozatán érettségizett, gyerekkorában gordonkázni, később énekelni tanult. Már szegedi egyetemistaként megismerte az ország, amikor győzött az 1983-as Ki mi tud? -on saját alapítású együttesével, a Canticum Kamarakórussal, amellyel később számos nemzetközi versenyt is megnyert.

Gyüdi Sándor Szegedi Tudományegyetemen matematika-fizika szakos középiskolai tanárként végzett, majd Szeged ösztöndíjasaként 1988-ban diplomázott a Liszt Ferenc Zeneakadémián, ugyanabban az évben a Szegedi Nemzeti Színház karigazgatója lett és átvette a városi oratóriumkórus, a Vaszy Viktor Kórus vezetését is. Az 1989/90-es évadtól operaelőadások karmestere; repertoárja mára a teljes operairodalmat átfogja. 1992 ben vendég-karigazgatóként a torino-i Teatro Regióban dolgozott. Gregor Józseftől, Tokody Ilonán át Rost Andreáig dirigálta a magyar énekesgárda legjobbjait, neves külföldi operaénekesek közül többek között 2003-ban Monserrat Caballé gálaestjének karmestere volt, 2009-ben José Cura Tosca-előadásait vezényelte.

Színházi munkája mellett 1990-től zenekari koncerteket is vezényel, mára szinte egész Európában, és Izraelben, Mexikóban, Kínában és Dél-Koreában vendégszerepelt. 1999-ben a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgató-karnagyává választották. A barokktól a kortárs zenéig ível repertoárja. A kilencvenes évektől több nemzetközi zenei verseny és fesztivál zsűritagja.

 

Prof. Dr. Temesi Mária
zsűritag

A Magyar Állami Operaház Liszt-díjas operaénekese (szoprán), operanagykövete és énekmestere, a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kar Magánének Tanszékének tanszékvezető professzora, egyetemi tanár, a szegedi opera szak alapítója. A HAZÁM, HAZÁM TE MINDENEM Művészeti és Oktatási Alapítvány kurátora, a Simándy József Nemzetközi Énekverseny alapítója, versenyigazgatója.

Szülővárosában, Szegeden szerzett ének- és zongoratanári diplomát (1979); majd kitüntetéses diplomával végzett a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Opera- és Magánénektanár Mester szakán (1981). Friss diplomásként rögtön két állandó szerződés ajánlatot is kapott, a budapesti és a saarbrücken-i operaháztól. 24 évesen Wagner: Lohengrinjében Elza szerepével debütált a Magyar Állami Operaházban, a neves olasz karmester, Giuseppe Patané vezényletével. 1981-ben indult el nemzetközi karrierje is, először a drezdai, berlini és nizzai operaházban, majd ezt követően a világ számos más neves operaházától kapva meghívásokat.

Több versenygyőzelem mellett két nagy nemzetközi énekverseny győzteseként is ünnepelték: 1981-ben Rio de Janeiro -ban a SBRAC Énekversenyt még Tóth Mária néven nyerte meg, majd 1985-ben Philadelphia-ban a Pavarotti Énekverseny győztese volt. Sikerekben bővelkedő pályája során a Magyar Állami Operaház állandó tagjaként számos emlékezetes alakítást nyújtott.

2016-ban Magyarország Köztársasági Elnöke a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét adományozta számára. Művészi teljesítményét számos díjjal jutalmazták: Melis György - díj (2013), Liszt Ferenc - díj (2000), Artisjus- díj (2003), Juventus díj (1996) Székely Mihály -emlékplakett (1995), Bartók Béla -Pásztory Ditta díj (1992)

1997 óta a magánének tanszék vezetője a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán, ahol pedagógiaimunkássága nyomán számos új szak és szakirány indítása fűződik nevéhez. A fiatal énekestehetségek támogatását célozta meg azáltal is, hogy az immár két évtizedes múltú és a Nemzeti Értéktárba is felvett Simándy József Énekversenyt megalapította 1998-ban.

Tudományos fokozatait a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerezte: 2001-ben Habilitált Mester Oklevelet, 2003-ban pedig DLA Mesterdoktori Oklevelet.

2013 óta a Magyar Állami Operaház énekmestereként a szakmai irányítása alá tartozó operaénekesek énektechnikai és szerepformálási fejlődését segíti. A Magyar Állami Operaház 2014 óta az Opera nagyköveteként is számít szaktudására.

Pedagógiai munkásságát több alkalommal is jutalmazták: Jubileumi Emlékérem „Kiemelkedő Oktatói és Művésziteljesítményéért” (2010), Kitüntetés „Kiemelkedő Iskolateremtő Tevékenységéért” (2015), Rektori Elismerő Oklevél „Nemzetközi hírű művészi munkája és a Zeneművészeti Kar növedékei iránt elkötelezetten és odaadóan végzett oktatói tevékenysége elismeréseként” (2016).

Hazai és nemzetközi mesterkurzusok oktatója, nemzetközi énekversenyek gyakorta meghívott zsűritagja, zsűri elnöke. Odaadó tanári munkájának köszönhetően növendékei rendszeresen szerepelnek hazai és nemzetközi operaszínpadokon. Az énekes utánpótlásnevelés mellett, magánének tanárok kinevelésével is gazdagítja a magyar énekeskultúrát.

 

Jeanie Darnell
zsűritag

Operaénekes (szoprán), a Florida Gulf Coast Egyetem Bower Zeneintézetének professzora. 

Jeanie Darnell koncerténekesként az Egyesült Államokban és Európában is egyaránt felkeltette a kritikusok érdeklődését és a „csodálatosan harangszerű hangját” (Wertheimer Zeitung) méltatták. 1998-ban a Metropolitan Opera Nemzeti Tanács meghallgatásainak regionális döntőse volt, keresett szoprán szólista nagy koncert és az oratórium repertoárjának köszönhetően. Szólistája a számos nemzetközi intézménynek: Gesellschaft für Musiktheater (Bécs), a Nápolyi Filharmonikus Zenekar, a Délnyugati Florida Szimfonikus Zenekar, a Nápolyi Opera, a Patronato Peruano de la Música Centenarios, a Római Operafesztivál, a Corsi Internazionali di Musica, az Omaha Symphony, Arkansas Symphony, Denver Bach Fesztivál, Nápoly Bach együttes, Fort Myers Symphony Master Singers, Lindsborg Messsiah Fesztivál, Colorado Zenei Fesztivál, Rocky Mountain Zenei Szövetség. A kortárs zenében is jelen van: Robert Boury, Don Freund, Richard Hundley, Lori Laitman, Marcia Marchesi, Timothy Snider és Z. Randall Stroope zeneszerzőinek műveit mutatta be az Egyesült Államokban. Énektanárként és pedagógusként számos kurzust és szemináriumot tart világszerte, nyári zenei fesztiválok és mesterkurzusok keresett előadója, továbbá számos nemzetközi énekverseny zsűritagja.

 

Dr. Krzysztof Biernacki
zsűritag

Operaénekes (bariton), a Florida Gulf Coast Egyetem Bower Zeneintézetének igazgató -professzora, az Észak Floridai Egyetem operaigazgatója, nemzetközi hírű előadóművész és rendező.

Dr. Biernacki széleskörű repertoárral rendelkezik a dalirodalom területén és számos országában meghívott énekművész: Spanyolország, Olaszország, Németország, Lengyelország, Bulgária, Macedónia, Szerbia, Franciaország, Norvégia és Kanada. Kutatási területe a lengyel zeneszerző Karol Szymanowski munkássága. „In the Mists” című lemezén Szymanowski dalait szólaltatja meg.

 

Marković Prof. mr. Tamara
zsűritag

Operaénekes (mezzo), a Szabadkai Zeneiskola tanára és igazgatóhelyettese.

Tamara Marković szólóének szakon diplomázott Újvidéken, majd posztgraduális tanulmányait a belgrádi Zeneművészeti Akadémián végezte. Bukarestben folytatott szaktanulmányokat szólóének szakon, mint a román állam ösztöndíjasa, ahol mestere Maria Slatinaru - Nistor volt.  2011-ben a philadelphiai Curtis Institute(USA)  Mesterkurzusokon képezte magát olyan tanároknál, mint Rózsa Vera,Thomas Quasthoff Mikael Eliasen .Főbb szerepei: Eboli, Amneris, Magdaléna, Jane Seymour, Santuca, Olga, Irodiada, Fricka, Charlotte. Nemzetközi operafesztiválok keresett vendégművésze: New Yorki Fesztivál, Festspiele Berlin, bukaresti Enescu fesztivál, Interfest Bitolán, Romus Rovinjban, Nomus Újvidéken, Bemus Belgrádban, ljubljanai, opátijai, rijekai, konstancai és delfi fesztiválok. 2003-ban Japánban, 2004-ben Argentínában vendégszerepelt a magdeburgi Operával. A belgrádi Filharmóniával, a Szerbiai Rádió és Televízió zenekarával, továbbá a Szent György vonósnégyessel tartott számos hangverseny után a Szerbiai Rádió és Televízió Lemezkiadó Vállalata 2007-ben kiadta első önálló CD-jét Portré címmel.Az Európa szerte tartott szólóhangversenyein legnagyobb sikereit a Gustav Mahler szimfóniáiból vett mezzoszoprán részletekkel aratta. Aktív szervezője és résztvevője a határokon átívelő IPa projekteknek Szabadka és Szeged között.

 

Bátori Éva
zsűritag

Operaénekes (szoprán), Érdemes és Kiváló művész.

Bátori Éva tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán végezte, majd felvételt nyert a bécsi Staatsoper operastúdiójába. 1992 -ben a lipcsei, majd 1995-ben a kölni Operához szerződött. Számos alkalommal fellépett Franfurktban, Hannoverben és más európai dalszínházakban is. A Német Televízió Mozart operáiból (Figaro házassága, Don Giovanni, Cosi fan tutte) készített sorozatot szereplésével. Micaelaként lépett színpadra a Bregenzi Ünnepi Játékok Carmen produkciójában, valamint Desdemonát (Verdi: Otello) alakította) az ausztriai St. Margarethenben. Több alkalommal vendégszerepelt Japánban többi között a bécsi Staatsoperrel, a Wiener Mozart Orchesterrel, valamint a Magyar Állami Operaházza. A Pekingi Operát a bécsi Staatsoper Figaro házassága előadásával nyitották meg, amelyben a Grófnét énekelte nagy sikerrel. Az Egyesült Államokban is visszatérő vendég: Seattle-be a Tosca címszerepében és A Nyugat leánya Minnie-jeként lépett közönség elé, Philadelphiában és a new york-i Avery Fisher Hallban pedig több alkalommal koncertezett. 

John Lidal
zsűritag

Norvég zenész, előadóművész és tanár. Zongorista, művészeti vezető és karrier tanácsadó. A Wilhelmsen-díj - Skandinávia egyik legrangosabb művészeti elismerése - 2018-as kitüntetettje, amelyet nagy médianyilvánosság mellett adnak át. 

Bachelor diplomáját a Trondheim-i Zenei Konzervatóriumban szerezte. Két Master stúdiumot is kitüntetéssel végzett el a Norvég Nemzeti Zeneakadémián Oslo-ban és a híres londoni Guildhall School of Music & Drama -ban, majd további tanulmányokat folytatott a new york-i Manhattan School of Music-ban.

A skandináv zongoristák körében John Lidal kiemelkedő szerepet játszik. Sokoldalúságának és mély tapasztalatának köszönhetően, mint zongorakísérő, kamarazenész és korrepetítor is nagyon keresett művész. Az Egyesült Államokban és Európában is nemzetközi színvonalú művészekkel dolgozik együtt. 

Olyan operaházak produkciói számára készít fel vezető operaénekeseket, mint a The Metropolitan Opera, a San Francisco Opera, a Chicagó-i Lyric Opera, a Teatro alla Scala, a Maggio Musicale Fiorentino, az Royal Opera House Covent Garden, a Glyndebourne Operafesztivál, a Deutsche Oper Berlin, a Wiener Staatsoper, a Théatre du Châtelet és a Bastille Opéra.

John Lidal jelenleg a new york-i Manhattan School of Music karán tanít, valamint az oslói Norvég Nemzeti Opera és Balett zenei főmunkatársa. 

Lidal nemzetközi mesterkurzusokon is rendkívül keresett tanár: Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris (CNSMDP), a Staatsoper unter den Linden Opernstudio (Berlin), Manhattan School of Music (New York).

Számos ösztöndíj és díj megszerzése mellett 1999-ben két londoni nemzetközi zongoraverseny első helyezettje volt.

John Lidal alapítója és művészeti igazgatója a LidalNorth Nemzetközi OperaWorkshopnak, amely az elmúlt 15 év alatt márkává vált, komplex továbbképzési programot nyújt a feltörekvő nemzetközi operaénekes tehetségeknek és komoly iránymutatást ad operakarrierjük elindítása és továbbvitele szempontjából. Az operaworkshop két teljes operaprodukciót és két koncertet is ad a Norvég Nemzeti Opera és Balett műsorába. A „LidalNorth” oktatói többi között olyan intézményekből látogatnak el a kurzusra, mint a Lindemann Fiatal Művész Program, a Metropolitan Opera; Bayerische Staatsoper Opera Stúdió; az Unter den Linden Staatsoper Nemzetközi Opera Stúdiója. A nemzetközi élvonalba tartozó énekmeseterek és korrepetítorok mellett a résztvevőknek lehetőségük van nemzetközi opera menedzser előtti előéneklésre is. 

Lidal nemrégiben fogadta el a neves Vocal Rising Stars Program / New York Song of Festival (NYFOS) felkérését, hogy vezesse a skandináv dal-repertoár tanítását a new york-i Caramoor fesztiválon. 

John Lidal privát órái elérhetők Berlinben, Londonban, New Yorkban, Oslóban és Párizsban. 

Lidal rendszeres partnere ismert művészeknek és az új énekes generációnak Skandináviában, Németországban és az Egyesült Államokban mind koncerteken, CD felvételeken és televíziós közvetítéseken.

Prof. mr. Nikola Kitanovski
zsűritag

Szerb operaénekes, Skopjében - Macedóniában született és három évtizeden keresztül képes volt folyamatosan fejleszteni és fenntartani egy lenyûgözõ operaénekesi karriert jelentős művészi nyomot hagyva számos hazai, regionális és nemzetközi operaszínpadon.

Nikola Kitanovski első díjat nyert a „Katia Ricciarelli” Nemzetközi Operaénekes Versenyen, 1991-ben, Mantuában - Olaszországban. Számos hazai díjat kapott, köztük a Belgrádi Nemzeti Színház éves díját (1990), amely az első lépés volt a mára már 30 éves szakmai együttműködésének a teátrummal. Számos szerepet megformálójaként lépett színpadra több, mint 250 előadásban.

Magas szintű szerepértelmezése és előadóművészi kvalitásának köszönhetően 30 éves művészi pályafutása során a világ számos ismert operaszínpadán aratott sikert: Teatro dell'Opera di Roma, nápolyi San Carlo Opera, bologna-i Teatro Communale, genovai Teatro Carlo Felice, Staatsoper Hamburg, Frankfurti Operaház, Staatsoper Stuttgart, Badisches Staatstheheater Karlsruhe, Lyon Opera, Marseille Opera, madrid-i Teatro Real, San Sebastian Színház Oviedóban, Granada-ban, Valenciában, továbbá Tokió, Bangkok, Varsó, Bukarest, Kraiova, Temesvár, Athén, Antwerpen operaházaiban, operafesztiválokon Taormina, Torre del Lago, Aspendos, a moszkvai Bolshoi Nyári Fesztiválon, a Dubrovnik, Ohrid és Belgrád Zenei Fesztivál.

Repertoárján lévő 25 tenor főszerepet, több mint 40 színpadon énekelte.Szerepek a teljesség igénye nélkül: Otello / Otello, Renato des Grieux / Manon Lescaut, Radames / Aida, Manrico / Il Trovatore, Cavaradossi / Tosca, Herman / A pikk dáma, Don Jose / Carmen, Turiddu / Cavalleria Rusticana, Canio / Bajazzók, Rodolfo / Bohémélet, Pinkerton / Pillangókisasszony, Maurizio / Adriana Lecouvreur, Edgardo / Lammermoor-i Lucia, Ero / Ero theJoker 

Koncertrepertoárján szerepel: Verdi: Requiem, Beethoven: 9. szimfónia és C-dúr mise, Dvořák: Stabat Mater, Mozart: Requiem, Schubert: E-dúr mise és Stabat Mater, Rachmaninoff: A harangok és Éjszakai áhítat, Honegger: Dávid Király, Shtoras - Belgrád ostroma, Bernstein - West Side Story.

Kitanovski 2004 óta aktív a vokálpedagógia területén. Jelenleg a Belgrádi Egyetem Zeneművészeti Karának magánének tanszékvezető professzora. Tanítványai rendszeresen és kiváló eredményekkel szerepelnek különböző énekversenyeken. Kitanovski a belgrádi Nemzeti Színház Operastúdiójának is vezető professzora.

Művészként és tanárként is az ifjúság zenei nevelésén dolgozik. Szerbiában az "Út a Belcanto-hoz" elnevezésű koncertkörútja alkalmával több, mint 30 fiatal énekestehetségnek biztosított fellépési lehetőséget.

Prof. mr. Vojislav Spasić
zsűritag

Operaénekes (tenor), docens és magánének tanszékvezető professzor a Kragujevaci Egyetem Filológiai és Művészeti Karán, ahol magánének mellett módszertant is oktat. 

Fiatalon már zenével foglalkozott, zenei középiskolásként hegedű és ének főtanszakra járt Kragujevacott. Master diplomáját énekművészként szerezte a Belgrádi Egyetem Zeneművészeti karán prof. dr. Radmile Bakocevic növendékeként. Művészi és pedagógiai munkásságát számos díjjal és kitüntetéssel jutalmazták. Humanitárius munkájának elismeréseként a Művészetek Polgári Érdemrendjével tüntették ki nagyszámú jótékonysági koncert szervezéséért Szerbiában. A Művészetek Polgári Koronarend kitüntetettje, "ĐURĐEVDAN CROSS" medált a művészi és pedagógiai eredményeiért, az “Arany Kruna” díjat pedig humanitárius és jótékonysági munkásságáért vehette át. Több énekverseny elsődíjasa és különdíjasa. 

Opera- és koncerténekesként Spasić Szerbián kívül aktív Oroszországban, az Amerikai Egyesült Államokban, Németországban, Olaszországban, Kanadában és Angliában is. Növendékei mind országos, mind nemzetközi énekversenyeken kiváló eredménnyel élvonalban végeznek.

Prof. Dr. Tóth Péter
zsűritag

1965-ben született Budapesten. Zenei tanulmányait párhuzamosan folytatta a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában. Ütő- és zeneszerzés szakra járt Schwarcz Oszkárhoz, illetve Kocsár Miklóshoz. 1985-ben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre, Petrovics Emil osztályába, ahol 1990-ben szerzett diplomát. A kilencvenes években számos kísérőzenét írt vidéki és budapesti színházak produkcióihoz és több évig dolgozott a Színház- és Filmművészeti Egyetem óraadó tanáraként. Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kar dékánhelyettese és Zeneelmélet tanszékének tanszékvezetője. Számos kórusműve nyert díjat magyar és nemzetközi versenyeken. 2007-ben Erkel-díjat, 2009-ben KÓTA-díjat, 2013-ban Bartók-Pásztory Ditta-díjat kapott. Tóth Péter a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja.

PhD Jerkovic Berislav
zsűritag

Támogatóink és partnereink