Simándy
Verseny 2021

Versenyzők

Pusztai Hajnalka

„szoprán”

Pusztai Hajnalka

Versenyanyag 

Elődöntő 

  • Mozart: Così fan tutte - In uomini i soldati (Despina)  

Döntő 

  • Kondor: Pipacs
  • Grieg: Peer Gynt Op.23. - Solveig dala: Kanskje vil der gå både Vinter og Vår (Solveig) 

 

Életrajz

A fiatal szoprán nyolc éves kora óta a zene világában forog, ekkor kezdett kórusba járni, illetve tanult zongorázni, hegedülni és kamanchehn játszani. Jelenleg a Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnázium magánének szakos növendéke, mellette 2017-től a Pécsi Tudományegyetemen tanul egészségügyet azzal a céllal, hogy mélyen megértse az éneklés anatómiai működését.

Több alkalommal is szerzett színpadi tapasztalatokat: a 2016/2017-es évadban a Pécsi Nemzeti Színház Verdi: Macbeth c. operaprodukciójában a kórusban énekelt. 2012 és 2016 között a Szent Mór Vegyes-és Női Karban énekelt, 2015-ben pedig Keönch Boldizsár mesterkurzusán vett részt. Ugyanebben az évben az Erkel Diákünnepeken 2. helyezést ért el klasszikus magánének kategóriában, 2014-ben pedig Patrona Hungarae Országos Énekversenyen arany minősítést szerzett.

2018-tól kezdve tanul improvizálni, leginkább balkáni és ír népzenei elemeket kombinálva. Ennek köszönhetően lehetősége volt az Ozora Fesztiválon fellépni 2019-ben, a Kahath’ nevű zenekarral. Alkalmanként könnyűzenei, jazz zenekaroknál vállal vendégszerepléseket. Így lehetősége volt többek között fellépni a pécsi Harmadik Színházban és Művészetek Völgye fesztiválon. Jelenlegi hobbija, hogy tanulmányozza az énektechnika és a mozgásszervrendszer összefüggéseit, ennek segítségével pedig egy olyan mozgás rutint szeretne kialakítani, ami a legkedvezőbb egy énekes számára.

Jövőbeli tervei közt szerepel, hogy minél több helyre eljusson, hogy lehetősége legyen jobb énekessé válnia, ezáltal többet adhasson a közönségének. Mellette szeretne tanulni, hogy támogathassa azokat a fiatal művészeket, akik egészségügyi vagy anyagi okok miatt elakadtak a karrierjükben. A tanárai és támogatói tiszteletére szeretne díjat nyerni a Simándy József Nemzetközi Énekversenyen.

Támogatóink és partnereink