Simándy
Verseny 2020

Versenyzők

Czinke László

„basszus”

Czinke László

Versenyanyag

Elődöntő

  • Mozart: Don Giovanni - Notte e giorno faticar (Leporello)  

Döntő 

  • Beethoven: Fidelio - Hat man nicht auch Gold beineben (Rocco)
  • Mozart: Don Giovanni - Metà di voi qua vadano (Don Giovanni)  

 

Életrajz

Czinke László 1993-ban született. Énekes tanulmányait 2012-ben kezdte a Dohnányi Ernő Alapfokú Művészeti Iskolában Szilágyi Olga növendékeként, 2017 óta a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola magánének tanszakos hallgatója, González Horváth Mónika tanítványa. Párhuzamosan biológus diplomát szerzett az ELTE-n, azóta is részt vesz tudományos kutatásokban. 2015 és 2018 között a budapesti Katona József Színház ifjúsági programjában tanult színészmesterséget, valamint jelenleg is közreműködője a színházban futó egyik előadásnak.

Számos szónok- és szavalóversenyen díjazták. A IV. Veszprémi Klasszikus Magánének Versenyen 2., a IX. Országos Ádám Jenő Dalverseny 3. helyezést ért el. Magáénak tudhatja a Lorántffy Zsuzsanna Szellemében Alapítvány díját és a Gyimóthy-díjat is, illetve a La femme magazin 2014-ben beválasztotta az 50 tehetséges magyar fiatal programjába és 2010-ben a MOL Tehetségtámogató Program támogatottja volt.

Énektudását a Szegedi Nyári Akadémia (2018, 2019) aktív résztvevőjeként mélyítette, Andrejcsik István mesterkurzusán. Szabadidejében szívesen harmonikázik, zongorázik, fest és szobrászkodik, illetve aktívan sportol: teljesítménytúrázik és funkcionális testedzést végez.

Támogatóink és partnereink