Simándy
Verseny 2021

Versenyzők

Kostić Marko

„tenor”

Kostić Marko

Versenyanyag

Elődöntő

  • Grechaninov: Je t'àdore

Döntő 

  • Csajkovszkij: Anyegin - Kuda, kuda vi udalilis/Куда, куда вы удалились (Lenszkij)
  • Ronald: Love, I have won you

Életrajz

Marko Kostic 1997-ben Belgrádban született. 2014 óta énekel, mikor is felvételt nyert a Mokranjac Zeneiskolába, prof. Valentina Tashkova osztályába. Azóta több díjat is nyert, köztük a Lazar Jovanovic, a Nikola Cvejic, a Vera Kovac-Vitkai versenyek és a Szerb Zene-és Balett Iskolák Fesztiváljának, a Szerb Szóló Dal és a Köztársasági Zene- és Balettiskolák Versenyének első helyezései, illetve kitüntetései.

A Kínai Népköztársaság elnökének szerbiai látogatásakor Marko Kostic is énekelhetett az érkezésére adott fogadáson a “Három Tenor” együttes tagjaként. Szerbia szerte számos fellépése volt, legjelentősebb előadásai a Kolorac Endowment Nagytermében zajlott. Énekelt az Opera és Ária esten a szerb Védelmi Minisztérium Stanislav Binickiről elnevezett Művészeti Együttes kíséretével Pavel Medakovic vezénylete alatt.

2017 óta az Operetika tagja, melyet Ljubica Zivkovic és Valentina Tashkova vezet, illetve tagja még a Madlenianum Opera és Színház opera együttesének. Itt olyan operákban, operettekben és musicalekben énekel, mint a Bajazzók, A víg özvegy vagy A nyomorultak.

2019 januárjában első helyezést ért el a Lazar Jovanovic Nemzetközi Versenyen, illetve egy szóló koncertet tartalmazó “Cultural Element” különdíjjal is kitüntették. Júniusban a Vera Kovac-Vitkai Nemzetközi Versenyen szintén első helyezett lett és különdíjat is nyert, mely az OPERARIA nevű fesztivál idejére szól, melynek keretében a Vojvodina Szimfonikus Zenekarral léphet fel Alexander Kojic vezénylete alatt. Novemberben prof. emerita Vera Kovac-Vitkai mesterkurzusára nyert felvételt.

Támogatóink és partnereink