Híreink

 

« vissza

Temesi Mária Gregor-díjat kapott

A Szegedért Alapítvány minden évben kiosztja díjait Szeged város kiemelkedő személyiségeinek. 2022-ben a Bartók Béla Művészeti Kar Magánének Tanszékének tanszékvezetője, Temesi Mária operaénekes, énekmester, operanagykövet nyerte el a Művészeti Kuratórium Gregor József díját.

Az átadó ünnepségre a Szegedi Nemzeti Színházban nagyszabású gálaműsor keretében kerül sor 2022. március 12-én.

Az elnyert díjhoz ezúton is szívből gratulálunk, további jó egészséget és sikerekben gazdag munkát kívánunk!

Dr. Temesi Mária szegedi születésű, a Zeneakadémia opera szakán kitüntetéses diplomával végzett, dal és oratórium szakon, a Weimari Franz Liszt Musikhochschule-n és a Salzburgi Mozarteumban is képezte magát.

Több nemzetközi versenyen ért el első helyezést, főszerepek sokaságát énekelve fellépett a világ számos neves külföldi operaházában és hangversenytermében.

Sokoldalúságát mutatja gazdag repertoárja: Mozart, Verdi, Wagner, Puccini, Csajkovszkij, R. Strauss operáinak női főszerepei mellett kortárs magyar operák bemutatásában is szerepet vállal.

Aktív operaénekesi pályája mellett a Karunk professzora, tanszékvezetője. Több neves művészt is elindított már az operaénekesi pályán (Rálik Szilvia, Kátai Natasa), eddigi növendékei közül többen felvételt nyertek itthoni és külföldi zeneművészeti egyetemekre.

 

Forrás: SZTE Bartók Béla Művészeti Kar 

A teljes cikk ide kattintva érhető el. 

Támogatóink és partnereink